Κρήτη

Ηράκλειο

Στο πλευρό των εργαζομένων στην ανακύκλωση, οι γυναίκες του Ηρακλείου

ανακυκλωση

Οι ομάδες Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας νομού Ηρακλείου χαιρετίζουν και συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των 40 εργαζόμενων του εργοστασίου της ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο: να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Καλούμε άμεσα τη ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), το Δήμο Ηρακλείου και τη νέα επιχείρηση που ανέλαβε τη διαχείριση των απορριμμάτων, να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν στους  παλιούς εργαζόμενους και να τους επαναπροσλάβουν στη δουλειά τους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Η προσπάθεια, να τους φέρουν αντιμέτωπους με άλλους εργαζόμενους, τους οποίους προσπαθούν προσλάβουν με χαμηλότερους μισθούς και τσεκουρωμένα δικαιώματα, δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ανακύκλωσης γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης, ενάντια στην εκμετάλλευση, στην καταπάτηση κάθε εργατικού δικαιώματος. Να εκφράσουμε έμπρακτα την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας έξω από τις πύλες του εργοστασίου, να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

κλοπή αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έντεκα υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από την 9η Αυγούστου 2021 έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο ανωτέρω ημεδαπός προέβη στη διάπραξη 11 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οχήματα, οικοδομικό χώρο και επιχείρηση και συγκεκριμένα 10 τετελεσμένες και μία απόπειρα.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.519 ευρώ.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, χθές (21.09.2021) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο ημεδαπός και συνελήφθη, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι ο ημεδαπός είχε πουλήσει τα αφαιρεθέντα κοσμήματα σε επιχείρηση ιδιοκτησίας της ημεδαπής η οποία και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Αντίκρισε τον γιο του μέσα σε μια λίμνη αίματος

Ηράκλειο: Νέα σύλληψη για ναρκωτικά

Κρήτη: Τον έπιασαν για ζωοκλοπή

ESPA BANNER