Κρήτη

Ηράκλειο

Στο πλευρό των αμπελουργών το αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

αμπέλια

Ανακοίνωση από το αγροτικό τμήμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

«Στο πλευρό των αμπελουργών της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού μας βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή το αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. Από τη πρώτη στιγμή επικοινωνήσαμε με το υπουργείο και επισημάναμε τη πλήρη καταστροφή των αμπελουργών από τις ισχυρές καταιγίδες και το χαλάζι των προηγούμενων ημερών που έπληξαν όλο το νομό. Επισημάναμε επίσης ότι εκτός από τα αμπέλια (σταφίδα , επιτραπέζια και οινοποιήσιμες ποικιλίες)  ζημιές έπαθαν και άλλες καλλιέργειες όπως ελαιόδεντρα και κηπευτικά στις περιοχές που έπεσε το χαλάζι σε χωριά των δήμων Αστερουσίου και Γόρτυνας.
 
Καλούμε το υπουργείο με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να παρέμβουν άμεσα και να ενημερώσουν τους παραγωγούς για το τι προτίθεται να πράξουν προκει-μένου να στηρίξουν  τους αγρότες των παραπάνω καλλιεργειών σε αυτή τη δύσκολη, από πολλές απόψεις, χρονιά ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα και τη ζωή τους στα χωριά».
 

Κρήτη

Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφοι

Ακόμα μια σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 και είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Άνοιξε η πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

ESPA BANNER