Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Μινωϊκό ανάκτορο Μαλίων ο Γιάννης Μπουτάρης

dimarxos.jpg

Ξενάγηση στο Μινωϊκό ανάκτορο Μαλίων περιλάμβανε χθες το πρόγραμμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πέρασε το Πάσχα με τη σύζυγό του στην Κρήτη. Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, ο αντιδήμαρχος, Απόστολος Λουλουδάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Σταυρουλάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Νικηφόρος Λαμπρινός και ο εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού, Μανόλης Κουλούρας,  οι οποίοι με αφορμή και τη φετινή επέτειο των 100 χρόνων από τις ανασκαφές στο Μινωϊκό Ανάκτορο Μαλίων συζήτησαν διεξοδικά για ζητήματα ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς και τουριστικής ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το Μινωϊκό παλάτι των Μαλίων περιλαμβάνεται μαζί με της Κνωσού, της Φαιστού, της Ζάκρου και της Κυδωνίας Χανίων, μεταξύ άλλων, στην ενδεικτική ελληνική πρόταση, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο κ. Μπουτάρης έμεινε εντυπωσιασμένος από τον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά.
Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο δήμων στον τομέα του τουρισμού και επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κρήτης-Θεσσαλονίκης, που αναδείχθηκε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας για το οποίο πρέπει να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες και να γίνουν κοινές προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα