Κρήτη

Ηράκλειο

Στο εδώλιο ο 57χρονος για την υπεξαίρεση στο δήμο Βιάννου

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, φτάνει σήμερα η υπόθεση της υπεξαίρεσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Βιάννου.

Στο εδώλιο θα καθίσει  ένας 57χρονος –σήμερα-, πρώην δημοτικός ταμίας, ο οποίος κατηγορείται ότι από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010 υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό μεγαλύτερο των 165.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 57χρονος βαρύνεται -σε βαθμό κακουργήματος- με την κατηγορία της «υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 73.000 ευρώ, στρεφόμενη σε βάρος ΟΤΑ από την οποία πράξη που πέτυχε ο δράστης και η ζημία που προξενήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 150.000 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κατηγορούμενος έχει επιστρέψει μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test