Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Αρκαλοχώρι το τελευταίο αντίο στον Στέλιο Δαυίδ...

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς συνάδελφοι και φίλοι, στον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου  Στέλιο Δαυίδ που το μεσημέρι της Κυριακής, υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν εκτός του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος βρισκόταν  μαζί με έναν φίλο του σε  καφετέρια απέναντι από το ξενοδοχείο  Γκάλαξυ .Ξαφνικά αισθάνθηκε  δυσφορία , έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο ,να τον κρατήσουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν. Αξίζει να τονιστεί ότι ο διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Ο θάνατος του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου  έχει προκαλέσει  θλίψη  στην οικογένειά του και στον Ιατρικό κόσμο του νησιού που αδυνατούν  να πιστέψουν πως έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή  ένα τόσο αγαπημένο πρόσωπο, ένας εξαίρετος γιατρός και άνθρωπος που τόσα πολλά προσέφερε στον χώρο της υγείας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Αρκαλοχώρι σήμερα στις 4 το απόγευμα .

Να τονιστεί ότι ο Στέλιος Δαυίδ υπηρέτησε για 30 χρόνια τη χειρουργική κλινική του Βενιζέλειου νοσοκομείου ενώ τα δύο τελευταία χρόνια είχε αναλάβει την διεύθυνση της χειρουργικής κλινικής. Μάλιστα στο τέλος του χρόνου  θα έβγαινε στη σύνταξη .

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών ΕΣΥ Ν.Ηρακλείου Γιώργος Κωστάκης  με αφορμή τον θάνατο του 66χρονου διευθυντή της χειρουργικής κλινικής επεσήμανε ότι «Ένας συνάδελφος αγαπητός σε όλους ένας δάσκαλος και φίλος έφυγε από κοντά μας όπου με τον χαρακτήρα του και την ανιδιοτέλειά του ήταν πάντα μάχιμος στο καθήκον τιμώντας την άσπρη μπλούζα που φορούσε».

 

Κρήτη

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας

Για “φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, με αφορμή το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης που υπέγραψαν Παγκρητια Τράπεζα και Συνεταιριστική Χανίων.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για μία ισχυρή τράπεζα με βάση την Κρήτη και την κρητική οικονομία και υπηρεσίες full banking.

Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Η νέα τράπεζα θα έχει 30% σε πελάτες, 40% σε καταθέσεις και στα δάνεια πάνω από 20%. Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Κρήτης, ενώ θα είμαστε δίπλα στο κάθε νοικοκυριό, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία του νησιού, κι εκεί θα ρίξουμε όλη την προσοχή μας”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε, η νέα τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση ενώ θα προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να μπει στο χρηματιστήριο. “Δεν θα έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις συστημικές τράπεζες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο τράπεζες «η συγχώνευση θα προχωρήσει με βάση την καθαρή θέση της κάθε τράπεζας και αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος και εγκριθούν οι διαδικασίες από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και τις εποπτικές αρχές». 

Τα δύο μέρη δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης της οικονομίας και της επίτευξης σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών, λειτουργώντας ως αρωγοί των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, με έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων και στην μετάβαση σε μία νέα πράσινη και ψηφιακή οικονομία. 

Με αυτό το δεδομένο, η παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη για την συνένωση των δυνάμεων των δύο τραπεζών της Κρήτης και τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, η οποία πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της κρητικής κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα θα διαθέτει την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. 

(Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας)

 

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Ηράκλειο: Έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κοπέλα αλλά ήταν αργά...

ESPA BANNER