Κρήτη

Ηράκλειο

Στη φυλακή οι δύο από τους 9 για το χασίς στις Ατσιπάδες

Βαριά ήταν η καμπάνα για τους δύο από τους 9 κατηγορούμενους της υπόθεσης με το χασίς και τα όπλα στις Ατσιπάδες που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 20013. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ανακοινώθηκαν και οι ποινές οι οποίες έχουν ως εξής:

Ο 45χρονος και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση κρίθηκε ένοχος με ποινή κάθειρξης 17 χρόνων και 52.000 ευρώ χρηματική ποινή. 
Στον 39χρονος που κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 20.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Για τον 21χρονο, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 χρόνων και 5.000 ή 5 ευρώ την ημέρα.
Για τον 27χρονο που κρίθηκε ένοχος για κατοχή φυσιγγίων και αθώος για την κατηγορία της κλοπής αλυσοπρίωνος, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή ή 5 ευρώ την ημέρα.
Για τον 49χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μόνος κατηγορούμενος στον οποίον το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Στον 56χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με επίσης 3ετή αναστολή
ενώ για τον 21χρονο Πακιστανό που κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στη χώρα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών και 1.500 ευρώ χρηματική ποινή με 3ετή αναστολή.

Νωρίτερα ... το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση των 220 κιλών χασίς στις Ατσιπάδες που είδε το φως της δημοσιότητας το Φλεβάρη του 2013. 

Σύμφωνα με την απόφαση, και οι 9 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
Επίσης αθώος κρίθηκε ο 78χρονος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν ενώ ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και ένοχος σε βαθμός πλημμελήματος για την κατοχή όπλων και φυσιγγίων. Ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες κρίθηκε και ο 49χρονος, ο αδελφός του 45χρονου άνδρα.
Ένοχος για τη κλοπή ενός κινητήρα σκαφτικής μηχανής κρίθηκε ο πατέρας του 22χρονου, αθώος όμως για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων και φυσιγγίων. Αθώος επίσης κρίθηκε και ο 22χρονος γιος του. 
Ο 31χρονος κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για κατοχή φυσιγγίων και αθώος για την κατηγορία της κλοπής αλυσοπρίονου. Ο 21χρονος, αδελφός του 27χρονου, κρίθηκε αθώος για την κλεπταποδοχή, ένοχος για κατοχή όπλων και φυσιγγίων και ένοχος για κλοπή ξυλοκοπτικού. Τέλος ο αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
 

 

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Αγκαλιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα

δημος μαλεβιζιου

Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος του Δήμου Μαλεβιζίου σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους των οδών Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμουδάρα, όπου και ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σταδιακά τόσο στον αστικό ιστό, όσο και σε τοπικές κοινότητες.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Αμμουδάρα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Μιχάλης Αλμπαντάκης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης και Γιάννης Άσπρης αντίστοιχα, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Κώστας Τζεδάκης. Παρακολούθησαν τη διαδικασία της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και συζήτησαν με τους κατοίκους της περιοχής τις απόψεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οι κάτοικοι στις οδούς Προμηθέα & Αιγαίου στην Αμμουδάρα εναποθέτουν τα πρωινά έξω από τις κατοικίες τους τα απορρίμματα (αυστηρά έως τις 9:30 το πρωί), καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Τα απορρίμματα είναι δεμένα στις ειδικές σακούλες απορριμμάτων.  Στις 9:30π.μ. το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου βρίσκεται στην περιοχή προκειμένου να εφαρμόσει το νέο σύστημα αποκομιδής. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας συλλέγουν τα απορρίμματα που έχουν αφήσει έξω από την πόρτα τους οι δημότες, τηρώντας το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που έχει διαμορφωθεί από την υπηρεσία. Το  Σαββατοκύριακο καλούνται οι δημότες στις οδούς Προμηθέα &  Αιγαίου να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων.

Ειδήσεις σήμερα 

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

Κρήτη: Ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη νύχτα!