Κρήτη

Ηράκλειο

Στη ΔΕΥΑΗ ο Βασίλης Λαμπρινός

Ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Η είχαν το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός και μέλη του ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης  Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών» με τον πρόεδρο κ.  Γιώργο Στειακάκη και στελέχη της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ηρακλείου.

Ο κ. Λαμπρινός, κατά την διάρκεια της συζήτησης, έθεσε τα ζητήματα της ποιότητας και της συνεχούς ροής του νερού. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης απάντησαν ότι αυτά τα θέματα θα λυθούν όταν τεθεί σε λειτουργία το φράγμα του Αποσελέμη.

Ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Λαμπρινό για τον εν εξελίξει προγραμματισμό και το έργο της δημοτικής επιχείρησης σε γεωτρήσεις, βιολογικούς καθαρισμούς, τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων, βιοαέριο, αφαλατώσεις και απόσμηση, καθώς και για το δάνειο ύψους 30 εκ. ευρώ της δημοτικής επιχείρησης, για το οποίο, όμως, όπως διευκρίνισαν, «το ελληνικό κράτος αποδείχτηκε αφερέγγυο».

Ο κ. Λαμπρινός έδειξε ενδιαφέρον για το κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει η δημοτική επιχείρηση για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και για το εάν η μισθοδοσία του προσωπικού της επιχείρησης καλύπτεται ομαλά.

 Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί για την δυνατότητα ρύθμισης του χρέους των Ρομά του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ να απαντά ότι η σχετική υπόθεση εκκρεμεί στην δικαιοσύνη.

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός  υπογράμμισε ότι δεν αρκεί πλέον η απορρόφηση κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα αλλά ότι, προαπαιτούμενο αποτελεί και η αντίστοιχη αποδοτικότητα. Αυτό που προέχει, είπε εμφατικά, είναι τα επιμέρους έργα να είναι στοχευμένα, και να αποτελούν «κρίκους» μιας άρτια μελετημένης και μακρόπνοης συνολικής διαχείρισης. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - τροχαίο δυστύχημα: Οι απώλειες που βίωσαν οι δύο φίλοι

Ματθαίος - Έρντι

Ένας βαρύς πόνος που για πάντα θα βαραίνει την καρδιά και ένα "γιατί" που ίσως να μην βρει απάντηση.

Έτσι θα αναγκαστούν να ζουν απο δω και στο εξής τόσο οι συγγενείς του 21χρονου Έρντι όσο και του 17χρονου Ματθαίου Καραγιαννάκη.

Των δύο νεαρών που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα του Γαζίου όταν η μηχανή στην οποία επέβαιναν, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού.

Η κηδεία του 17χρονου μαθητή θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί από τον Προφήτη Ηλία, τόπο καταγωγής του ενώ του 21χρονου φίλου του, θα γίνει στην Αλβανία από όπό όπου καταγόταν.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο άτυχος 17χρονος μαθητής είχε πάρει το όνομά του από τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, που και εκείνος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις Μαλάδες το 1998.

Δεύτερη απώλεια βιώνει και η οικογένεια του Έρντι καθώς πριν λίγα χρόνια έχασε τον πατέρα του...

Ο θάνατος των δύο φίλων ήρθε να συγκλονίσει αλλά και να προβληματίσει τους πάντες και περισσότερο τις τοπικές αρχές οι οποίες εδώ και καιρό ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν, παρεμβάσεις στο σημείο όπου χάθηκαν οι δύο νέοι.

Το κακό έγινε και τώρα είναι αργά για τα δύο παιδιά όμως όλοι ελπίζουν, αυτό να ήταν το τελευταίο αίμα που χύθηκε στην άσφαλτο.

Στον δρόμο όπου χάθηκαν οι δύο φίλοι, συχνά - πυκνά γίνονται κόντρες ανάμεσα σε αυτοκίνητα και μηχανές και οι κάτοικοι της περιοχής είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό...

Το βράδυ της Δευτέρας, φίλοι του Ματθαίου και του  Έρντι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της τραγωδία και με ριζίτικα τραγούδια και μαντινάδες, τους αποχαιρέτησαν...

Δείτε το βίντεο από τη "fonimaleviziou":

 

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τροχαίο στην παραλιακή με τραυματία

Κρήτη: Δύο ιερείς φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό του 19χρονου

Ηράκλειο: Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό 19χρονου

 

 

ESPA BANNER