Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή το θέμα της κρητικής τσικουδιάς

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου Κρήτης (Σ.Π.Α.Τ.Ν.Η.), το οποίο αφορά το παραδοσιακό προϊόν της Κρήτης, την τσικουδιά-ρακή.

Ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς νομού Ηρακλείου μετά από γενική συνέλευση εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή της κρητικής τσικουδιάς-ρακή από ολοένα και περισσότερους κατοίκους και φίλους.

Ο ανωτέρω Σύλλογος ζητάει τη διαμόρφωση ενός πλήρους θεσμικού πλαισίου προστασίας του προϊόντος, της ποιότητάς του και του αντίστοιχου εισοδήματός τους, την αυστηρή δίωξη της πειρατείας σε βάρος του γνήσιου προϊόντος από λαθρέμπορους εισαγωγείς παρεμφερών προϊόντων ιδίως από άλλες βαλκανικές χώρες, τη δημιουργία και υποστήριξη ενός σύγχρονου συστήματος διανομής-διακίνησης της κρητικής τσικουδιάς και την ένταξή της ως μέσο τουριστικής ανάπτυξης.

Επειδή η κρητική τσικουδιά συνδέεται με ένα παραδοσιακό τρόπο κρητικής διατροφής και φιλοξενίας και τυχόν αποδοχή των προτάσεων πολυεθνικών επιχειρήσεων ποτοποιίας θα έχει καταστρεπτική επίδραση στην παραγωγή της, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέα διακοπή στη δίκη της μικρής Μελίνας

Μελίνα

Διακοπή είχαμε ξανά στη δίκη της μικρής Μελίνας με επανέναρξη της δίκης στις 19 Ιανουαρίου 2021.

Αυτή τη φορά, ο λόγος της διακοπής έχει να κάνει με το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε γιατρός, ο οποίος είχε οριστεί ως πραγματογνόμωνας...

Η δίκη είχε διακοπεί από την έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, μέχρι σήμερα (15/1), διατάσσοντας πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να απαντηθούν κάποια συγκεκριμένα ιατρικά ζητήματα.

Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα για την ενοχή της αναισθησιολόγου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρή Μελίνα: Το συγκινητικό γράμμα της μητέρας της που ράγισε καρδιές (Βίντεο)