Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή τα προβλήματα στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ

φυσικοθεραπεια

Για τα προβλήματα στο τμήμα φυσικοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ ρωτούν τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ (Συντυχάκη Μανώλη, Λαμπρούλη Γιώργο, Τάσσο Σταύρο) με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα.
 
Ακολουθεί η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ:

«Στο  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου οι φυσικοθεραπευτές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών.
Στον τελευταίο οργανισμό του νοσοκομείου (2012), που μειώνει κλίνες και οργανικές θέσεις, στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, προβλέπονται 20 φυσικοθεραπευτές και δυστυχώς σήμερα υπηρετούν μονάχα 9. Επιπλέον οι ελλείψεις συνολικά προσωπικού του νοσοκομείου και βεβαίως ειδικοτήτων που συνεπικουρούν στη φυσικοθεραπεία επιβαρύνει σημαντικά το έργο τους. Αυτό έχει δυσμενείς συνέπειες τόσο για τους νοσηλευόμενους του νοσοκομείου όσο και για τους εξωτερικούς ασθενείς.
Το τμήμα φυσικοθεραπείας χρειάζεται άμεσα εκσυγχρονισμό σε εξοπλισμό, υποδομές και μόνιμο προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Έχει κλείσει εδώ και χρόνια στη Μονάδα Φυσικοθεραπείας το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες κυρίως με νευρολογικά προβλήματα λόγω έλλειψης ειδικού φυσικοθεραπευτή με αρνητικές συνέπειες για τους μικρούς ασθενείς.
Τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών είναι κοινά με όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου. Εντατικοποίηση, εξουθένωση, εξαντλητικά ωράρια, μισθούς εξαθλίωσης, σκληρές συνθήκες εργασίας, κανένα μέτρο πρόληψης και προστασίας.
Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτική που αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, υποβαθμίζει και συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, προωθώντας τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ αλλά και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, διευρύνοντας το χώρο δράσης τους με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών τους.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει για να προσληφθούν μόνιμοι φυσικοθεραπευτες στο ΠΑΓΝΗ ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας καθώς και για να καλυφθούν οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή.
Πότε θα ανοίξει  η μονάδα φυσικοθεραπείας για το τμήμα παιδιών με ειδικές ανάγκες». 

Κρήτη

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

κορωνοϊός

Προβληματισμένος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, αναφορικά με την μετάλλαξη του κορωνοϊού και τα 26, μέχρι στιγμής, κρούσματα που έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα μας, ενώ ένα "ορφανό" κρούσμα εντοπίστηκε και στο Ηράκλειο.

Ο κ. Σουρβίνος, χαρακτήρισε τη δημιουργία του Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ως "επιτακτική ανάγκη", ενώ τόνισε ότι η διαδικασία εντοπισμού του νέου στελέχους διαρκεί αρκετές ημέρες.

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιώργου Σουρβίνου στο Ράδιο Κρήτη