Κρήτη

Ηράκλειο

Στη Βουλή σειρά αναφορών από τον Σπύρο Δανέλλη

σπυρος δανελλης

Σειρά αναφορών, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.
 
Συγκεκριμένα κατατέθηκαν:
 
Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Οικονομικών, με βάση υπόμνημα της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ανατολικής Κρήτης «Η Κνωσός», για το θέμα του «ΕΝΦΙΑ στα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα και Δωμάτια», δεδομένου ότι κατάργηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ στα καταλύματα του κλάδου, βάσει του νόμου 4336/2015, στην πράξη επιφέρει φόρο σε σχέση με τα ξενοδοχεία αυξημένο κατά 2000%.
Αναφορά προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομικών, με βάση έγγραφο του Δημάρχου Βιάννου, σε σχέση με την άμεση ανάγκη κάλυψης των κενών του Γυμνασίου Βιάννου.

Αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, εγχειρίζοντας ψήφισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ-ΤΑΚ), το οποίο αφορά την κατάργηση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα του Οκτωβρίου 2015, το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει επιστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ για επιστροφή επιδομάτων τοκετού ύψους 900 ευρώ από εργαζόμενη μητέρα και μάλιστα με την απειλή της κατάσχεσης, παρά τα όσα προβλέπει σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο τροχαίο σε σημείο καρμανιόλα (βίντεο)

τροχαίο - σύγκρουση

Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων καταγράφονται από το πρωί στους δρόμους.

Μετά τις τρεις περιπτώσεις για τις οποίες έγραψε νωρίτερα το ekriti, ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε αυτή τη φορά σε σημείο καρμανιόλα.

Το νέο περιστατικό καταγράφηκε στα φανάρια του κόμβου Σκαλανίου όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό.

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ωστόσο στο σημείο υπήρξε αναστάτωση. 

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι της γειτόνισσάς του!

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Τον βρήκε νεκρό η σπιτονοικοκυρά του

ESPA BANNER