Κρήτη

Ηράκλειο

Στηρίζει τους ανθρώπους με αναπηρία ο δήμος Ηρακλείου

Την βούληση της Δημοτικής Αρχής  να στηρίξει  έμπρακτα ακόμη περισσότερο τους  Συλλόγους και τα Σωματεία  ΑμΕΑ αλλά και τους Συλλόγους Νεφροπαθών και Μεσογειακής Αναιμίας  με πιο πολλές δράσεις και  δομές εξέφρασε ο Δήμαρχος  Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης  στη συνάντηση που είχε με τα μέλη των Διοικήσεων τους στο χώρο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος στην  Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης  μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δέσποινα Συγγελάκη.

Ο Δήμος Ηρακλείου, τόνισε ο Δήμαρχος, ήδη συνεργάζεται με τα Σωματεία ΑμΕΑ για να προσφέρει φροντίδα σε άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ υλοποίησε  προγράμματα και παρέχει υπηρεσίες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, δράσεις διά βίου μάθησης και προγράμματα ενίσχυσης απασχόλησης.

Ο Δήμος, συνέχισε ο κ. Κουράκης, δημιουργεί συνεχώς νέες Δομές υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία που αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού ώστε να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και να διευκολυνθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επίσης τους ενημέρωσε για τις νέες δομές αλλά και τα σχέδια της νέας περιόδου που έχει προτείνει ο Δήμος για ένταξη σε προγράμματά του ΕΣΠΑ.

Ως τελευταίο παράδειγμα τους ανέφερε την αποκατάσταση του κτιρίου που ανήκει στο Δήμο στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου όπως έχι ήδη ανακοινωθεί θα δημιουργηθεί το «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ)» .

Το Πολυδύναμο Κέντρο θα απευθύνεται σε παιδιά με: Κινητικές δυσκολίες, Νοητική στέρηση, Διαταραχές λόγου, Διαταραχές συμπεριφοράς ή οποιαδήποτε άλλη αναπηρία και σκοπός της λειτουργίας του κέντρο είναι: α) η δημιουργική απασχόληση των παιδιών / εφήβων με αναπηρίες, β) η κοινωνική ένταξη παιδιών / εφήβων με αναπηρίες.

Παράλληλα οι Διοικήσεις των Σωματείων και των Συλλόγων ζήτησαν από τον κ. Κουράκη την παραχώρηση του χώρου που ανήκει στο Δήμο και τώρα στεγάζονται τα σωματεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Αποκατάστασης και Φροντίδας ΑμΕΑ .

Ο Δήμαρχος  ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό λέγοντας ότι εάν αυτό επιτρέπεται νομικά για την παραχώρηση του κτιρίου τότε δεν έχει καμία αντίρρηση και θα το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Τα μέλη των Σωματείων ευχαρίστησαν το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για το σημαντικό έργο και την βοήθεια που έχει προσφέρει ο Δήμος σε όλα τα Σωματεία.

Κρήτη

Κρήτη: "Φιέστα" για να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών!

γερμανοί αλεξιπτωτιστές

Μία απίστευτη πρόκληση από την οργάνωση "Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών" προγραμματίζεται από τις 17 έως τις 23 Μαίου στα Χανιά. Πρόκειται για εκδηλώσεις... μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετων από την κατάκτηση της Κρήτης, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, με κόστος 365 ευρώ! 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πτήσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε για να τιμήσουν τη μνήμη των Γερμανών που έπεσαν ηρωϊκώς!

Οπως αναφέρεται στη σελίδα:

"Οι Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές KRETA MEMORIAL είναι μια αναμνηστική και κοινωνική εκδήλωση. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσει και να τιμήσει τη γενναιοδωρία του German Fallschirmjäger, ο οποίος πριν από 80 χρόνια πήδηξε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης, επιτυγχάνοντας επιτυχώς την πρώτη στρατηγική αεροπορική επιχείρηση στην ιστορία, την αεροπορική επίθεση με την ονομασία Operation Mercury, καθώς και τη γενναιότητα συμμαχικών δυνάμεων, οι οποίοι, μαζί με Έλληνες στρατιώτες και Κρητικούς, πολεμούσαν εναντίον των Γερμανών στη μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της αεροπορικής αδελφότητας και της συντροφικότητας μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών εθνών, καθώς προσκαλούμε ξένα στρατεύματα από το ΝΑΤΟ και τις Αεροπορικές Δυνάμεις των φίλων χωρών. Η εκδήλωση περιλαμβάνει άλματα με αλεξίπτωτο στην επισκέψεις στους χώρους των γερμανικών προσγειώσεων κ.α."

Αρναουτάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη η εκδήλωση"

Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, δεκάδες ακροατές.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή για το νησί την σχεδιαζόμενη εκδήλωση, δηλώνοντας κατηγορηματικά "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει στην Κρήτη αυτή η εκδήλωση".

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν επίσης, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι

Το σοβαρό θέμα σχολίασε και ο συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος καλεί σε παγκρήτιο ξεσηκωμό:

 

 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ! Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ...

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

 

Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την άδεια για την πραγματοποίηση των προκλητικών εκδηλώσεων, 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από την εφημερίδα Δημοκρατία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή αντίδραση της Κρήτης για την ανιστόρητη πρόκληση με Γερμανούς αλεξιπτωτιστές

Κυψέλη: Επίθεση με καυστικό υγρό σε έγκυο - Τι καταγγέλλει η 25χρονη

Γαύδος: "Η κοπέλα ζούσε και καταλάβαινε τα πάντα" - Συγκλονιστικές μαρτυρίες