Κρήτη

Ηράκλειο

Στην Αθήνα τα προβλήματα του Δήμου Μαλεβιζίου

Σειρά επαφών είχαν σήμερα Παρασκευή 5, Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μαλεβιζίου κ. Άρη Σαλούστρο, τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υποθέσεων κ. Θανάση Κύρκο και με τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μαλεβιζίου κ. Γιώργο Μαρκατάτο στην Αθήνα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέα Κωσταντινόπουλο, τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κ. Σωκράτη Αλεξιάδη.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συζητήθηκε το ζήτημα της τεχνικής βοήθειας για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από το Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί λύση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών συζητήθηκαν θέματα του Δήμου, καθώς επίσης κατατέθηκε και αίτημα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση ζημιών στο Δήμο Μαλεβιζίου από τις ακραίες καιρικές συνθήκες της τελευταίας περιόδου.

Ο ημικόμβος Αγίας Πελαγίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα και για το οποίο έχει δεσμευθεί δημόσια ο Υπουργός.

Τέλος, στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, συζητήθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του προγράμματος για την «Πράσινη Αγροτική Κοινότητα Κεραμουτσίου του Δήμου Μαλεβιζίου», ενώ με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγίας Πελαγίας, ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο η δημοτική αρχή έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες. Ακόμη έγινε συζήτηση για την σωστή προετοιμασία από πλευράς Δήμου, ενόψει της νέα προγραμματικής περιόδου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων

αγορά κορωνοϊός

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της αγοράς μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό προϋποθέσεις, από την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το παρατεταμένο lockdown.

Οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι, ενώ εμφανίζονται προβληματισμένοι για το τεράστιο στοκ στα καταστήματά τους, σε μία περίοδο που θα έπρεπε να κάνουν τις παραγγελίες τους για τα ανοιξιάτικα είδη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την Ελένη Μπουρμά, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλυφθεί ο χαμένος τζίρος της χρονιάς όμως όπως είπε, είναι μία “ανάσα” για την αγορά ακόμη κι αυτή η λειτουργία.

“Το θέμα είναι να μη χαθεί ούτε μία επιχείρηση. Απαιτούνται γενναία οικονομικά προγράμματα για την ενίσχυση της αγοράς. Η Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του ΕΣΗ, Μανώλης Κουμαντάκης, επεσήμανε ότι η εικόνα της αγοράς παραπέμπει σε καταστροφή και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα αυστηρά μέτρα, χωρίς όμως το παρατεταμένο lockdown, που “γονάτισε” τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα ο κ. Κουμαντάκης έκανε κάλεσμα στους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 119 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπες μετακινήσεις

Ηράκλειο: Μεθαμφεταμίνη και κοκαϊνη στα σπίτια των δύο φίλων

Κορωνοϊός: 91χρονος αψήφησε τον χιονιά και πήγε να εμβολιαστεί