Κρήτη

Ηράκλειο

Στην έκθεση "ΟΙΝΟΤΙΚΑ" ο τουριστικός επιχειρηματίας Μιχάλης Βαμιεδάκης

Μιχάλης Βαμιεδάκης: Οι στοχευμένες δράσεις των Οινοποιών συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Κρήτη

Ο κρητικός αμπελώνας, οι μοναδικές στον κόσμο ποικιλίες του παραδοσιακού μας κρασιού και η δυναμική του οινοτουρισμού ήταν οι «πρωταγωνιστές» της επιτυχημένης Έκθεσης «Οινοτικά 2014» που οργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Παράλληλα αναδείχθηκε το ενδιαφέρον να υπάρξει «πάντρεμα» των προϊόντων του αμπελιού με τον τουρισμό και την αύξηση της επισκεψιμότητας τουριστών στα οινοποιεία ενισχύοντας έτσι και τον οινοποιητικό τουρισμό. Μάλιστα πρόσφατα, και εκτός Κρήτης, στο Βερολίνο, οι οινοποιοί του νησιού μας, διακρίθηκαν με την παρουσία τους προβάλλοντας τα ελληνικά κρασιά και την γαστρονομία στο ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στην κορυφαία τουριστική έκθεση.

Ο τουριστικός επιχειρηματίας, πρόεδρος της Deltanet Travel Μιχάλης Βαμιεδάκης που επισκέφτηκε την επιτυχημένη έκθεση «Οινοτικά 2014» είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο με τον πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης Νίκο Μηλιαράκη όσο και με άλλους οινοποιούς και να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες για τις προσπάθειες που καταβάλει το Δίκτυο για την προώθηση και προβολή των προϊόντων του κρητικού αμπελώνα. 

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε και συζήτησε μαζί τους θέματα που, μεταξύ άλλων, αφορούν στα οινοποιεία  της Κρήτης, τη λειτουργία και τις δυνατότητες που έχουν για την αύξηση της επισκεψιμότητας από τουρίστες, ξένους και Έλληνες, με την ανάπτυξη και προώθηση του οινοποιητικού τουρισμού στο νησί ενώ, παράλληλα, προωθείται και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, γευσιγνωσίας της φημισμένης Κρητικής κουζίνας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης, «η Έκθεση «Οινοτικά» αποτελεί πλέον θεσμό για την Κρήτη που αναμφισβήτητα προάγει τόσο την παράδοση όσο και τον πολιτισμό της. Το κρασί και κατ’ επέκταση τα κρητικά πιστοποιημένα προϊόντα, υψηλής ποιότητας, με το brand name «ΚΡΗΤΗ»  αποτελούν «διαβατήριο» κορυφαίας προβολής για το νησί μας και εμείς που έχουμε άμεση σχέση  με το τουριστικό προϊόν, συμμετέχουμε στις δράσεις διασύνδεσης μεταξύ του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, τον πολιτισμό που προωθεί η Περιφέρεια Κρήτης. Η λογική του δικτύου παραγωγών παράλληλα, που πρώτοι εφάρμοσαν οι οινοποιοί πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ομάδες παραγωγών. Συνεργίες από παραγωγούς που διατηρούν την επιχειρηματική αυτοτέλεια τους, αλλά προχωρούν σε ενοποιημένη προβολή και δίκτυο διανομής, αποτελούν μονόδρομο για δράσεις εξωστρέφειας και για περεταίρω υποστήριξη του πρωτογενή τομέα από τον τουρισμό».

 

Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

foto4.jpg

Με σύνθημα «Μήνυμα Ζωής – Γιορτή Ελευθέριας» ξεκίνησε σήμερα, ο δεύτερος κύκλος (β δόση)  εμβολιασμού στις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην Κρήτη από τις Κινητές Εμβολιαστικές Ομάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Ο δεύτερος κύκλος ξεκίνησε από το Τυμπάκι και την Αγία Γαλήνη όπου η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού υλοποιείται  από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους του νησιού, τους Δήμους και τις τοπικές κοινότητες, την Περιφέρεια Κρήτης η οποία σήμερα διέθεσε και  την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής  για την υλοποίηση των εμβολιασμών, την Π.Ε.Δ και άλλους συναρμόδιους φορείς.

Η Διοίκηση  της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους για την συμβολή τους στην επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης  στο νησί. 

Με αφορμή την έναρξη  του δεύτερου  κύκλου και  των κατ΄ οίκον  εμβολιασμών σε  συμπολίτες που αδυνατούν να μετακινηθούν, η Διοίκηση της  Υγειονομικής Περιφέρειας καλεί όλους τους πολίτες της Κρήτης να προβούν στον εμβολιασμό τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας στον τόπο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 11 ασθενείς διασωληνωμένοι

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών