Κρήτη

Ηράκλειο

Σημαντικές εκπτώσεις από Δευτέρα στο Ηράκλειο

Με το βλέμμα στραμμένο στις θερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 14 του μηνός και τελειώνουν στις 30 Αυγούστου, βρίσκονται οι Ηρακλειώτες ελπίζοντας σε σημαντική πτώση των τιμών που θα τους επιτρέψει να κάνουν συμφέρουσες αγορές.

Μάλιστα  στις 20 Ιουλίου ,ημέρα Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθώς είναι μια από τις 7 Κυριακές που προβλέπει ο νέος νόμος ότι μπορεί να λειτουργούν ελεύθερα οι αγορές .

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, πως οι Ηρακλειώτες από τη Δευτέρα πρέπει να περιμένουν σημαντικές μειώσεις των τιμών σε όλα είδη που προσφέρουν τα καταστήματα της πόλης μας αφού ζητούμενο των εμπόρων θα είναι να τονώσουν την αγοραστική κίνηση και να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό.

Έτσι ήδη από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων δεν αποκλείεται να δούμε μειώσεις που φθάνουν ή ξεπερνούν το 50%.

Την ίδια ώρα οι έμποροι ποντάρουν πολλά και στην παρουσία των τουριστών στο Ηράκλειο αυτή την περίοδο.

Το εγχείρημα της εκπτωτικής Τρίτης που ξεκίνησε την εβδομάδα αυτή και αφορά στην παροχή ειδικών εκπτώσεων στους τουρίστες, πήγε καλά και θα αποτελέσει καθεστώς για την πόλη μας. Ο Εμπορικός Σύλλογος  επιδιώκει να ταυτιστεί στη συνείδηση των τουριστών ότι μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας θα τυγχάνουν ξεχωριστής μεταχείρισης και θα μπορούν να απολαύσουν τις αγορές τους στο κέντρο με εκπτώσεις αλλά και σε ένα κλίμα γιορτινό, λόγω των δρώμενων που θα εξελίσσονται τις απογευματινές ώρες .

Παράλληλα πλέον έχει ενισχυθεί αρκετά και η πρωτοβουλία για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που μπορούν σε συγκεκριμένο κατάλογο καταστημάτων να κάνουν τις αγορές τους με ειδική έκπτωση. Η λίστα με τις ηρακλειώτικες επιχειρήσεις που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία έχει φθάσει τις σχεδόν 240.

Τι θα γίνει με την εικόνα του κέντρου της πόλης

Να πούμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος προσβλέπει αρκετά στη συνεργασία της Αστυνομίας για να εμφανίζει το κέντρο του Ηρακλείου μια καλή εικόνα χωρίς επαίτες και μικροαπατέωνες  που διαταράσσουν την βόλτα τουριστών και ντόπιων με την δραστηριότητα τους.

Ο κ Κουμαντάκης στην τελευταία επαφή που είχε με τον Αστυνομικό Διευθυντή είχε τη διαβεβαίωση πως τα άτομα που του διατέθηκαν από την δημοτική αστυνομία θα τα αξιοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση και για την πάταξη του παρεμπορίου.

Ε.Β

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER