Κρήτη

Ηράκλειο

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του Γενικού Λυκείου Γουβών

γελ γουβων διακριση

Η «βραδιά του ερευνητή» είναι η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή γιορτή επιστήμης και έρευνας που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε 300 πόλεις και με συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα υλοποιήθηκε πλήθος εκδηλώσεων και πραγματοποιήθηκαν μαθητικοί διαγωνισμοί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Τα έργα των μαθητών βραβεύτηκαν και εκτέθηκαν στον Υδροβιολογικό Σταθμό της Ρόδου και θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ενυδρείου Κρήτης μέχρι τέλους του έτους.

γελ γουβων διακριση

γελ γουβων διακριση , by meropi

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ενυδρείο Κρήτης, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων, διοργάνωσαν διαγωνισμό ζωγραφικής, φωτογραφίας και βίντεο με θέμα τον υδάτινο κόσμο. Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Γουβών, Πετρολιάγκη Δήμητρα του Κωνσταντίνου, που συμμετείχε στο διαγωνισμό ζωγραφικής, απέσπασε το 2ο πανελλήνιο βραβείο. Το βραβείο επιδόθηκε στην μαθήτρια από τις ερευνήτριες Wanda Πλαϊτη, μέλος του Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, και Θάλεια Πολυχρονάκη, μέλος του τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Ενυδρείου Κρήτης. Κατά την διάρκεια της βράβευσης προσφέρθηκε ως δώρο στη μαθήτρια ένα βιβλίο, την έκδοση του οποίου επιμελείται το ΕΛΚΕΘΕ, με θέμα την φωτογράφιση του βυθού. Καθοδηγητής και υπεύθυνος για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν ο καθηγητής βιολογίας, Γεωργουλάκης Μανόλης

Παράλληλα οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου Τζανίδης Ανδρέας του Ηλία και Κέντρου Άννα του Ελευθερίου συμμετείχαν στο 14ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Taekwon-Do (ITF) στις 14 & 15 Νοεμβρίου 2015 το οποίο διεξήχθη στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας. Στην κατηγορία juniors sparing (μάχη) ο πρώτος κατέλαβε την 4η θέση στο ατομικό στα -63 Kg και την 3η θέση στο ομαδικό της Εθνικής Ελλάδος, ενώ η δεύτερη κατέλαβε την 2η θέση στο ατομικό στα -70 kg. Ο Τζανίδης Ανδρέας είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan, ασχολείται 11 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Κένταυρος Μαλίων και η Κέντρου Άννα είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 2 dan, ασχολείται 11 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Αχιλλέα Γουβών. Δάσκαλος και προπονητής τους είναι ο Γεροντής Γιάννης, κάτοχος 6 dan, ο οποίος είναι διεθνής εκπαιδευτής. 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

Λέσβος πρόσφυγες

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου μεταφέρθηκαν στις 6:10 το πρωί οι 100 από τους 152 μετανάστες που είχαν διασωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε εισροή υδάτων ενώ έπλεε 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζα Μεσσηνίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, οι υπόλοιποι μετανάστες αναμένεται να φθάσουν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την κ Ζερβουδάκη ο χώρος της κατασκήνωσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ προσφέρθηκε φαγητό και νερό στους μετανάστες και όλοι τους θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο covid -19. Παράλληλα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση τους.

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στην Παλαιόχωρα με το δεξαμενόπλοιο «ARISTΟFANIS» σημαίας Νήσων Μάρσαλ και με σκάφη αποβιβάστηκαν σταδιακά και κατά ομάδες στο λιμάνι της περιοχής. Η διαδικασία της αποβίβασης ξεκίνησε τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ολοκληρώθηκε με την μεταφορά των μεταναστών στα Χανιά με λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

ESPA BANNER