Κρήτη

Ηράκλειο

Σε νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

pagni.jpg

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση  με στάση εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του  Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου αν μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το μεσημέρι δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους  που έχουν να κάνουν με την άμεση στελέχωση των τμημάτων του Γραφείου Κίνησης με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό  και την  ένταξη της Παιδοψυχιατρικής στον οργανισμό του νοσοκομείου διασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας και μετά τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ.

 Το Σωματείο εργαζομένων με σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει :
 
Μετά και τη σημερινή καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας των εργαζομένων των Γραφείων Κίνησης και των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου και την απαίτησή τους για συνέχιση του αγώνα μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαμε με την Διοίκηση προχωρούμε, αν μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το μεσημέρι δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας,  σε νέα απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015. Γι’ αυτό προκηρύσσουμε:

α. Στάση εργασίας στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 από τις 07:30 έως τις 12:00 με αίτημα:
·         Άμεση στελέχωση των τμημάτων του Γραφείου Κίνησης με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό που να διασφαλίζει καλές συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών και των συνοδών τους.
β. Στάση εργασίας στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 από τις 09:00 έως τις 12:00 με αιτήματα:
·         Ένταξη της Παιδοψυχιατρικής στον οργανισμό του νοσοκομείου διασφαλίζοντας τη συνέχιση λειτουργίας και μετά τη λήξη του προγράμματος ΕΣΠΑ
·         Μονιμοποίηση των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής και ολοκλήρωση της στελέχωσης της με μόνιμο προσωπικό των απαραίτητων ειδικοτήτων
·         Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ
 
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 στις 14:00 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλατεία Ελευθερίας) θα συζητηθεί το θέμα προβλήματα της Υγείας στην Κρήτη και βεβαίως τα προβλήματα των εργαζομένων, των ασθενών και του νοσοκομείου μας.
 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στη συνεδρίαση, να διεκδικήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμβάλλει στους αγώνες που δίνουμε καθημερινά οι εργαζόμενοι, υιοθετώντας τις θέσεις μας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
 
Καθώς και να απαιτήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο (που έχει την κύρια ευθύνη για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον δρόμο έξω από το Πα.Γ.Ν.Η. εκχωρώντας μεγάλο τμήμα του σε ιδιωτικά συμφέροντα) την ασφαλή κυκλοφοριακή διέλευση και νόμιμη σύνδεση του νοσοκομείου με τον δρόμο.
 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER