Κρήτη

Ηράκλειο

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε εργαζόμενους παιδικών σταθμών στο Ηράκλειο

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου που σήμερα δεν λειτουργούν για το λόγο αυτό.

Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που πραγματοποιείται στην αίθουσα Ανδρόγεω οργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ μαζί με την Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Εθελοντές πιστοποιημένοι διασώστες ενημέρωσαν τους εργαζόμενους σχετικά με τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, στη βασική υποστήριξη της ζωής, στη διαχείριση κατάστασης αιμορραγίας και τραυμάτων, στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών κακώσεων, στη διαχείριση προβλημάτων από την έκθεση στο περιβάλλον (έγκαυμα, ηλίαση, δηλητηριώδες τσίμπημα, πνιγμονή, θερμοπληξία, υποθερμία, οξεία αλλεργική αντίδραση, δηλητηρίαση κ.α)

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου κ .Γιώργος Βουρεξάκης, η Διοίκηση συνεπής στη δέσμευσή της για υπεύθυνη και από εξουσιοδοτημένους φορείς επιμόρφωση των εργαζομένων του Δήμου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο αφενός την απόκτηση γνώσεων και αφετέρου την εμπέδωση αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας σε γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές αυτές.

Το σεμινάριο παρακολούθησε και η προϊσταμένη των ΚΕΠΑ κ. Γεωργία Κακουράκη ,οι προϊστάμενες των Παιδικών σταθμών και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου κ. Γιώργος Στρατήγης.

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)