Κρήτη

Ηράκλειο

Σεμινάρια τουρκικής γλώσσας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

τούρκικα

Μετά το έντονο ενδιαφέρον και την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του σεμιναρίου «Γνωριμία με την τουρκική γλώσσα»  το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το δεύτερο σεμινάριο της σειράς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού και σε οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί μια πρώτη γνωριμία με την Τουρκική γλώσσα.
Βασικός εκπαιδευτικός-μαθησιακός σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της Τουρκικής γλώσσας και η ικανότητα πρόσληψης-κατανόησης και παραγωγής απλού λόγου. Η κατάκτηση και εμπέδωση της Τουρκικής φωνολογίας και του καθημερινού λεξιλογίου, η κατάκτηση της δεξιότητας επικοινωνίας, η κατανόηση αλλά και η παραγωγή πολύ απλού, καθημερινού γραπτού και προφορικού λόγου.
 
Θεματικές Ενότητες :
Οριστικός και αόριστος προσδιορισμός ονομάτων
Προστακτική και υποτακτική
Ώρα
Αντωνυμίες (προσωπικές, δεικτικές, ερωτηματικές)
Προθέσεις (όπως, για, με, τόσο … όσο)
Απλοί χρόνοι: ενεστώτας, μέλλοντας και αόριστος
Διάφοροι επιρρηματικοί τύποι
Συγκριτικός και υπερθετικός βαθμός επιθέτων       
Κόστος προγράμματος:  130 €
Ημερομηνίες Διεξαγωγής:  17 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου.
Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες, Κάθε Τρίτη &Πέμπτη 18:00μμ – 20:30μμ.
 
Εισηγητής: Γιάννης Βισκαδούρος, απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων με μεταπτυχιακό στην Τουρκολογία. Έχει διδαχτεί την Τούρκικη γλώσσα σε δύο πανεπιστήμια στην Ελλάδα και σε άλλα δυο στην Τουρκία. Έχει συμμετάσχει ως διερμηνέας σε ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές αποστολές, με την ίδια ιδιότητα έχει συνεργαστεί με διάφορους  δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και έχει αναλάβει μεταφράσεις διαφορετικών κειμένων. Εδώ και χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας την οποία έχει διδάξει και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Επικοινωνία: Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9. Υπεύθυνη: κα Μαίρη Βενιχάκη, τηλ: 2810-302730 & 2810-302736,  φαξ 2810-227189, e-mail:  venihaki@katartisi.gr   και info@katartisi.gr από 08:00 έως 15:00 μ.μ. και στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr       
 
 
 
 
 

Κρήτη

Λασίθι

Σεισμός στο Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο Γιάννης Στεφανάκης

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, ανακοινώνει την διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 28-9-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) καθώς και του ΝΠΔΔ “Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου” λόγω εκτάκτων συνθηκών έπειτα από την εκδήλωση ισχυρού σεισμού 5,8 ρίχτερ και έντονων μετασεισμικών δονήσεων με επίκεντρο την περιοχή του όμορου και γειτονικού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, στα πλαίσια του σχεδίου “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός: Κλειστά μέχρι και την Τετάρτη τα σχολεία στο νομό Ηρακλείου

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στην ...τηλεκπαίδευση εν μέσω Εγκέλαδου

Ηράκλειο - Σεισμός: Η στιγμή που χτυπά ο εγκέλαδος - Συγκλονιστικές εικόνες (βίντεο)

ESPA BANNER