Κρήτη

Ηράκλειο

Πως θα γίνει η καταγραφή των ζημιών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

H Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι έχουν συσταθεί επιτροπές από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17) για την εκτίμηση και καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα που επλήγησαν από την πλημμύρα στις 13-1-2015 στον Δήμο Ηρακλείου.

Επισημαίνεται ότι η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι αρμόδια για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους.

Σχετικές αιτήσεις θα δέχεται η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο γραφείο 312 στη Διεύθυνση Μάρκου Μουσούρου 15 Ηράκλειο (παλιό «Απολλώνιο») και στο φαξ 2810-342295 από τις 14/1/2015 ως και 30/1/2015 σε ώρες από τις 10:00 ως τις 13:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2813-410264 και 2813410279.

Παράλληλα όπως αναφέρει η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό και οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν ως πλημμυρόπληκτες. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία