Κρήτη

Ηράκλειο

Πτώση στην κίνηση των ξενοδοχείων του Ηρακλείου

xenodoxeia.jpg

 Πτώση 10 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι καταγράφει ο μήνας Ιούνιος στις ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου.

​Μπορεί ο  μήνας Ιούνιος να είναι μήνας  των διακοπών για πολλούς ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο ωστόσο η τουριστική  κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου είναι μειωμένη λόγω  και της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα και η οποία έχει επηρεάσει τους ξένους τουρίστες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη  οι πληρότητες  στα ξενοδοχεία αυτό τον μήνα φθάνουν το 80 με 85% σε σχέση με το 95% που έφθαναν πέρυσι.

Όπως επισημαίνει  ο Ιούνιος δεν θα πάει καλύτερα από πέρυσι παρά το γεγονός ότι οι τιμές είναι κατά 30% χαμηλότερες σε σχέση με τον αντίστοιχο  περυσινό μήνα. Επίσης αξίζει  να επισημάνουμε ότι δεν υπήρξαν ακυρώσεις κρατήσεων  αυτό τον μήνα .

Την ίδια ώρα μεγάλη πτώση παρουσιάζεται στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία  που φθάνει το 50% ωστόσο παρατηρείται  μικρή αύξηση  τουριστών από τη Γερμανία ,την Ολλανδία και το Ισραήλ περίπου 2% με 3 % .

Να τονιστεί τέλος  ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία  στην Π.Ε Ηρακλείου έχουν ανοίξει πλην μερικών μικρών καταλυμάτων. 
 

Κρήτη

Ηράκλειο: Συγκίνηση στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Με φόντο τον ενετικό φρούριο του Κούλε, το εμβληματικό μνημείο της πόλης που αγάπησε και υπηρέτησε τόσο μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία όσο και την αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε απόψε (14/6) η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη Ξυριτάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Μαρίνα" στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία της οικογένειάς του, τοπικών φορέων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου, συγγενών και φίλων του αείμνηστου Δημήτρη Ξυριτάκη, καθώς σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατό του.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανουδάκης με τίτλο: "Δημήτρη Ξυριτάκη Αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης", όπου παρουσιάζεται η πλούσια δράση του κατά την διάρκεια της Χούντας.

Η αντιδικτατορική Οργάνωση Κρήτης, με τα στοιχεία Δημοκρατική Ένωση Κινήσεων Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.), ξεκίνησε ως ένοπλη αντίσταση στο νησί, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της δικτατορίας, με πλατιά οργάνωση.

Από τα βασικά στελέχη της υπήρξε ο Δημήτρης Ξυριτάκης, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών. Οργανωμένος στην προδικτατορική Ελληνική Δημοκρατική Νεολαία (Ε.ΔΗ.Ν), στήριζε την κεντροαριστερά κατά τη διάρκεια της Αποστασίας (1965-1967).

Με την έναρξη της δικτατορίας, οργανώθηκε, μαζί με επίλεκτα πρόσωπα του νησιού, στην Οργάνωση "Δ.Ε.Κ.Α". Όταν, όμως, η ένοπλη δράση της Οργάνωσης προδόθηκε, ο Ξυριτάκης, όπως και τα λοιπά στελέχη, συνελήφθη, καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο και εξορίστηκε στην Αίγινα.

Ως το τέλος της ζωής του διατήρησε την εντιμότητα, την ακεραιότητα, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, παραμένοντας σταθερός στις αρχές και αξίες του.

Είναι, μάλιστα, επιτυχής ο χαρακτηρισμός που του είχε δοθεί, του μαχητή και διανοούμενου δικηγόρου, σε εποχή, μάλιστα, έκπτωσης του πολιτικού βίου και λόγου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ομόφωνη απόφαση για νέα απεργία με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

"Ζούγκλα" η παραλιακή του Ηρακλείου - Έκτροπα καταγγέλλουν κάτοικοι στο Ράδιο Κρήτη

Πολύφερνη "νύφη" το λιμάνι του Ηρακλείου - Τεράστιο ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση!