Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτες βοήθειες από την εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι στο Ηράκλειο

πρωτες βοηθειες

Η εθελοντική ομάδα "Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι" σε συνεργασία με την "Ελληνική Ομάδα Διάσωσης" διοργανώνει στις 8 Μαϊου δωρεάν μάθημα Πρώτων Βοηθειών στα γραφεία του Σωματείου τους (Λάμπρου Κατσώνη 13) στις 17:00-20:00.

Επειδή υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων (έως 35 άτομα) όποιος/-α επιθυμεί να συμμετέχει, να επικοινωνήσει μαζί τους στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα τους στο facebook ή στο email: info@ataxtoi.gr

Επίσης, από την Παρασκεύη 8 Μαϊου και κάθε Παρασκευή θα πραγματοποιείται στα γραφεία του σωματείου εκτός από την Δανειστική - Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και Ταινιοθήκη!!! 

Όποιος επιθυμεί να διαθέσει βιβλία (κυρίως μυθιστορήματα) ή ταινίες, ή να δανειστεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους στη σελίδα τους στο facebook.
 

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε