Κρήτη

Ηράκλειο

"Πράσινο φως" για τα έργα σε Αυγενική και Τέμενος

ardeutiko.jpg

Το «πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής που θα ωφελήσουν τον αγροτικό τομέα της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου άναψε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για τη β΄ φάση του αρδευτικού Αυγενικής με ύψος σύμβασης 295.815 ευρώ, που προβλέπει την αξιοποίηση δύο αρδευτικών γεωτρήσεων, με την τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων και την κατασκευή δύο δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 572 κυβικών.

Το δεύτερο έργο, « Δίκτυα Διανομής δεξαμενής Δ4 Αρδευτικού έργου Δ.Ε. Τεμένους, Δήμου Ηρακλείου» ύψους 244.827,45 ευρώ αφορά στα δίκτυα διανομής του αρδευτικού της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν αγωγοί διανομής του νερού συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων για την άρδευση της περιοχής τόσο από τη δεξαμενή Δ4, όσο και από την τριτοβάθμια επεξεργασία των αποβλήτων του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου. Επίσης θα τοποθετηθούν 80 κολεκτέρ διανομής.

Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτούνται από πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Χάρης Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή , καθώς με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν με τους ανάδοχους των έργων αυτών (Γάμα Σίγμα Κατασκευαστική ΑΤΕ και Αφοί Παπουτσάκη Αναπτυξιακή Τεχνική Ε.Ε) που προέκυψαν μετά από τον προβλεπόμενο Διαγωνισμό θα υλοποιηθούν δύο πολύ σημαντικές υποδομές που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ανάπτυξη περιοχών του Δήμου Ηρακλείου και θα αυξήσουν την αγροτική παραγωγή.

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER