Κρήτη

Ηράκλειο

Πολλές παραβάσεις από πρατήρια υγρών καυσίμων στο Ηράκλειο

pratiria.jpg

Η διεύθυνση ανάπτυξης Περειφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου - τμήμα εμπορίου, ενημερώνει ότι, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, παρατηρήθηκαν αρκετές περιπτώσεις πρατηρίων μη συμμορφωμένων με τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 105 και 106 της ΔΙΕΠΠΥ Α2-718/2014 (2090/Β).

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται  στους πρατηριούχους ότι επιβάλλεται η ορθή σφράγιση, από εξουσιοδοτημένο συνεργείο του άρθρου 109 της ΔΙΕΠΠΥ, στις διατάξεις ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ και στα  ΛΟΙΠΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ των:

Αντλιών Υγρών Καυσίμων
Ογκομετρητών Βυτιοφόρων Διανομής Υγρών Καυσίμων
Διανομέων Υγραερίου Κίνησης
Διανομέων Πεπιεσμένου Φυσικού Αερίου

Επιπρόσθετα, στις εγκαταστάσεις κάθε πρατηρίου πρέπει να υπάρχει, για κάθε τύπο/μοντέλο εγκατεστημένης αντλίας ή διανομέα, φάκελος τεκμηρίωσης του οργάνου ο οποίος θα περιλαμβάνει όσα αναλυτικά αναφέρονται στο άρθρο 107 της ΔΙΕΠΠΥ.

Τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται για πλημμέλειες και παραλείψεις των παραπάνω υποχρεώσεων είναι αρκετά υψηλά .

Τέλος,  επισημαίνεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η εμφιάλωση υγραερίου από τα πρατήρια υγραερίου (άρθρο 128 της ΔΙΕΠΠΥ, Α2-718/2014 - 2090/Β).

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία του νησιού

Οι ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό αυξάνονται ανησυχητικά

99 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία. Από αυτούς οι 25 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και οι 22 είναι διασωληνωμένοι.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 11 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.

Στο Βενιζέλειο 21 ασθενείς εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ και οι 4 διασωληνωμένοι.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύονται 32 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι ενώ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 10 ασθενείς εκλ των οποίων ο ένας στη ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να έχει διασωληνωθεί. 

Στον Άγιο Νικόλαο νοσηλεύονται πέντε ασθενείς εκ των οποίων οι δύο διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενώ στην Ιεράπετρα νοσηλεύεται ένας ασθενής.

Στη Σητεία και τη Νεάπολη δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: "Τσουνάμι" απειλών σε εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές γονείς

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

ESPA BANNER