Κρήτη

Ηράκλειο

Ποιοί και γιατί ήθελαν τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου νεκρό;

Το γεγονός από μόνο του είναι συγκλονιστικό, καθώς η πόλη δεν έχει συνηθίσει σε παρόμοια κρούσματα βίας. Δύο άγνωστοι (τουλάχιστον δύο έστω εικάζουν ήδη οι αρχές) ακολουθούν μόλις σουρουπώνει τον αντιδήμαρχο Πέτρο Ινιωτάκη, ξέροντας προφανώς ότι θα κατευθυνθεί στο σημείο όπου αφήνει το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος έχει μόλις φύγει από ημερίδα που γινόταν στο ξενοδοχείο Ατλαντίς. Μπαίνοντας στην οδό Επιμενίδου (ένας κεντρικός - απόκεντρος δρόμος της πόλης, με σχετικά κακό φωτισμό σε κάποια σημεία του) ο αντιδήμαρχος δέχεται την επίθεση. Οι δράστες τον χτυπούν λυσσαλέα με σιδερολοστό. Έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας μας είπαν πως δεν είναι τυχαία η επιλογή του "όπλου". Ο σιδερολοστός χρησιμοποιείται σε επιθέσεις εξόντωσης. Καταφέρνει συνήθως σφοδρά και βίαια χτυπήματα ή συντριπτικά κατάγματα. Και μόνο η χρήση του δείχνει πως οι δράστες είχαν δολοφονική πρόθεση.

Τα τραύματα που φέρει ο Πέτρος Ινιωτάκης είναι πολλά και η εικόνα τις πρώτες ώρες σόκαρε γιατρούς και συνεργάτες του, όμως η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς στάθηκε εξαιρετικά τυχερός μέσα στην ατυχία του. Η αστυνομία εικάζει πως ίσως κάποιος τυχαίος θόρυβος ή ένας περαστικός από το σημείο της επίθεσης ανάγκασε τους δράστες να τραπούν σε φυγή πριν αποτελειώσουν την δολοφονική τους ενέργεια.

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν ποιό και πόσο αξιοποίησιμο υλικό μπορεί να συλλεγεί από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν γύρω από το σημείο της επίθεσης. Επίσης οι αρχές βασίζουν πολλά στην κατάθεση που θα δώσει σύντομα ο αντιδήμαρχος, ο οποίος -όπως είναι φυσικό- είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ αλλά τις επόμενες ώρες ίσως μπορέσει να ανακαλέσει στη μνήμη του χρήσιμες λεπτομέρειες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η αστυνομία πάντως δεν αποκλείει να πρόκειται ακόμη και για καλοδιαλεγμένους μπράβους που πληρώθηκαν για να φέρουν σε πέρας την εξόντωση Ινιωτάκη και μπορεί να μην βρίσκονται καν πλέον στο νησί ή να φύγουν αμέσως από την Κρήτη τις επόμενες ώρες.  Το ερώτημα που πρέπει πάντως να απαντηθεί άμεσα και ικανοποιητικά είναι το "γιατί". Ποιά συμφέροντα είναι αυτά που δεν θα δίσταζαν να εξοντώσουν τον κ. Ινιωτάκη και για ποιούς λόγους; 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER