Κρήτη

Ηράκλειο

Πλούσια η κοινωνική προσφορά στην Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ηράκλειο

Σημαντική κοινωνική δράση έχει να επιδείξει η ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου με επίκεντρο τον ιστορικό πλέον χώρο του Κοιμητηρίου του.

Έχοντας ως βάση την εθελοντική προσφορά τα τελευταία  2 χρόνια οργανώνονται στην ενορία συσσίτια  μέσω των οποίων παρέχεται τροφή καθημερινά σε 100 περίπου ανθρώπους.

Επίσης στα πλαίσια του ,λειτουργεί ίδρυμα όπου φιλοξενούνται  6 φοιτητές άποροι και στον ίδιο  χώρο πραγματοποιούνται 14 δράσεις που σκοπό και στόχο έχουν να βοηθήσουν, την οικογένεια, την ενορία  ,την κοινωνία γενικότερα καθώς είναι δωρεάν.

Ανάμεσα σε αυτές τις δράσεις χορός ,κιθάρα ,χορωδία, πιάνο ,αγγλικά, γερμανικά, τούρκικά ,κατασκευή κοσμήματος κλπ.

Ωστόσο την Τρίτη 14 του μηνός  ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο- σε τοπικό επίπεδο -εκκλησιαστικό  ιατρείο , γεγονός που αποτελεί το επιστέγασμα ίσως των προσπαθειών του πατέρα Κωστή Πιτσικάκη και των συνεργατών του στην Ενορία.

Σκοπός του ιατρείου  είναι να παρέχει μέσω ειδικών γιατρών  συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που θα επισκέπτονται τον χώρο.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που πλαισιώνουν το Εκκλησιαστικό ιατρείο του Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκουμε αιματολόγο ,φυσικοθεραπευτή ,νευροχειρούργο, γιατρό γενικής ιατρικής ,διαιτολόγο ,οδοντίατρο, ψυχίατρο ,γενετιστή και κοντά σε αυτούς νοσοκόμα ,φαρμακοποιό  με αρκετούς εθελοντές που έχουν σχέση με την επιστήμη της υγείας,

Η προσπάθεια να λειτουργήσει αυτό το ιατρείο, εξηγεί ο Παπά Κωστής «Ξεκίνησε ως ανάγκη αφού στο πετραχήλι μας έφταναν αυτές οι δυσκολίες των ανθρώπων .Το κουβεντιάσαμε με τον επιβλέποντα καθηγητή μου κ Λιονή, στην προσπάθεια που κάνω για ένα διδακτορικό στην ιατρική σχολή και  εκείνος  όχι μόνο ήταν δεκτικός αλλά βοηθάει τα μέγιστα σε αυτήν την προσπάθεια και είναι παρόν»

Το ιατρείο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Αγία Αναστασία, στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου, που βρίσκετε έξω από το κοιμητήριο στην οδό Πλούτωνος 2 κάθε δεύτερη τρίτη το απόγευμα από τις 4 εως τις  7, με το επόμενο ραντεβού να έχει προγραμματιστεί για τις  28 του μηνός.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης: "Απελπιστική η κατάσταση με τα χιλιάδες εκκρεμή χειρουργεία"

χειρουργεία

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, ευρισκόμενοι μάλιστα για μήνες σε λίστες αναμονής που μακραίνουν διαρκώς σε πανελλαδικό επίπεδο, προχώρησαν 48 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Όπως επισημαίνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η υποστελέχωση των νοσοκομείων, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να παίρνουν πλέον τρομακτικές διαστάσεις, οι μειώσεις χειρουργικών κρεβατιών, αλλά και οι συγχωνεύσεις κλινικών λόγω πανδημίας, σε συνδυασμό με τη μείωση των τακτικών χειρουργείων έως 80% ανάλογα με τις συνθήκες, σύμφωνα με το νέο έγγραφο που απέστειλε η αναπλ. Υπουργός Υγείας στους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, η οποία επιτείνεται και με τις αναστολές του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα τοπικά μέσα, αλλά και καταγγελίες ασθενών, μόνο στα Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) εκκρεμούν 5.000 χειρουργεία, ενώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2.700 χειρουργεία, με τον συνολικό αριθμό σε επίπεδο Κρήτης να υπερβαίνει τις 10.000.

Παρότι από τις 15/11/21 τα χειρουργεία του ΠΑ.Γ.Ν.Η επανήλθαν στην κανονική λειτουργία τους, οι ασθενείς που αναμένουν είναι χιλιάδες, ενώ η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή, καθώς σε περίπτωση που χρειαστούν επιπλέον κλίνες COVID ή αν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών στις Μ.Ε.Θ. COVID, θα πρέπει να περιοριστούν άλλες δραστηριότητες στο νοσοκομείο, με προφανείς κινδύνους για τη λειτουργία του.

Στο Βενιζέλειο από την άλλη πλευρά, λειτουργούν 3 από τις 5 χειρουργικές αίθουσες που λειτουργούσαν προ πανδημίας, σύμφωνα με τον Τομεάρχη του Χειρουργικού Τομέα και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής του νοσοκομείου, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να εξακολουθούν να αποτελούν ένα σοβαρό ζήτημα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα, ασθενείς, που θα μπορούσαν να χειρουργηθούν δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας τους, να αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές κλινικές, πληρώνοντας τεράστια ποσά για να χειρουργηθούν.

Από την άλλη, καμία μέριμνα δεν υπάρχει για  τους ασθενείς εκείνους, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα υπέρογκα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση έχει αφήσει τους ασθενείς αυτούς στην τύχη τους, να βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να αποσαφηνίσει που οφείλεται το γεγονός της πολύμηνης καθυστέρησης σημαντικών χειρουργείων και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αύξηση των χειρουργικών κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος ζητούν να απαντήσει αν θα προχωρήσετε στην άμεση δρομολόγηση των μόνιμων προσλήψεων που έχετε εξαγγείλει και να σταματήσετε την «αποψίλωση» άλλων τμημάτων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Αποδυνάμωση της ΜΕΘ του Βενιζελείου καταγγέλλουν οι γιατροί - Ποια είναι η αιτία

Σχολική βία: Μαθητές ξυλοκόπησαν 16χρονο δυο φορές μέσα στο σχολείο του

 

 

 

 

ESPA BANNER