Κρήτη

Ηράκλειο

Περιοδεία κλιμακίου του Κ.Κ.Ε. στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε. και υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής με τους εργαζόμενους ο Στέλιος Ορφανός ανέφερε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο τη πολιτική της Ε.Ε., τη πολιτική του κεφαλαίου. Μειώνουν τη χρηματοδότηση στις κοινωνικές παροχές, εφαρμόζουν τη πολιτική των απολύσεων και της περικοπής των μισθών, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων παροχών. Αντιπολίτευση με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στα τοπικά όργανα κάνουν μόνο οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Όλοι οι υπόλοιποι ανεξαρτήτως το πως παρουσιάζονται προεκλογικά, είτε ως επίσημοι εκπρόσωποι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, είτε ως δήθεν ανεξάρτητοι ή ακομμάτιστοι, την ίδια πολιτική εφαρμόζουν.

Τόνισε ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας είναι η ισχυροποίηση του Κ.Κ.Ε. και της πολιτικής του πρότασης για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ε.Ε. και εργατική-λαϊκή εξουσία. Με βάση τα παραπάνω κάλεσε τους εργαζόμενους στις ερχόμενες εκλογικές μάχες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του  Κ.Κ.Ε. στις ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους-περιφέρειες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία