Κρήτη

Ηράκλειο

Περιοδεία Β.Λαμπρινού σε χωριά του Τεμένους - Προχωρούν έργα υποδομής

periodeia_8.jpg

Σημαντικές υποδομές  που θα ενισχύσουν την αγροτική οικονομία όλων των οικισμών και της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τα έργα και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και την άρδευση που ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι, κατά την επίσκεψή του με αντιδημάρχους στα χωριά Καλού, Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα, Κυπαρίσι και Γαλένι.

periodeia_7.jpg

periodeia_7.jpg, by lefterv

Ο κ. Λαμπρινός που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Χ. Μαμουλάκη, Γ. Ρασούλη,τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ν. Αγγελάκη, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΗ κ. Γ. Τσαγκαράκη, τους εντεταλμένους συμβούλους κ. Στ.Αρχοντάκη ,Μ. Χαιρέτη και τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ κ. Ευγενία Στυλιανού και Ε.Σαμαριτάκη, συνομίλησε με τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων και κατοίκους των οικισμών για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

periodeia_10.jpg

periodeia_10.jpg, by lefterv

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι παρούσα και στο πλευρό των δημοτών της υπαίθρου εμπράκτως, αφού έχει δρομολογήσει την εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους .
Επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος τη βελτίωση της προσβασιμότητας των αγροτικών δρόμων,η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι προβληματική με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετάβαση των δημοτών στις περιουσίες τους.
Προς την κατεύθυνση αυτή από το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα χωριά, Καλού, Καρκαδιώτισσα, Ρουκάνι και Κυπαρίσσι με διανοίξεις και καθαρισμό δρόμων ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τσιμεντοστρώσεις. 

periodeia_6.jpg

periodeia_6.jpg, by lefterv

Προτεραιότητά μας, υπογράμμισε ο κ. Λαμπρινός, παραμένει η δημιουργία του νέου αρδευτικού δικτύου στο Τέμενος αφού χωρίς  την ολοκληρωμένη άρδευση των αγροτικών περιοχών δεν υπάρχει  αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος .

periodeia_4.jpg

periodeia_4.jpg, by lefterv

periodeia_1.jpg

periodeia_1.jpg, by lefterv

periodeia_5.jpg

periodeia_5.jpg, by lefterv

periodeia_3.jpg

periodeia_3.jpg, by lefterv

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σήμερα οι ποινές στους μαθητές για το περιστατικό με το αντισηπτικό

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γυμνασίου στο Ηρακλείου, στο οποίο την περασμένη εβδομάδα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό: με δύο μαθητές να ρίχνουν αντισηπτικό στα μπουκαλάκια με νερό δύο συμμαθητριών τους, οι οποίες τα κατανάλωσαν και μεταφέρθηκαν με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το περιστατικό, το οποίο μετέδωσε πρώτο το ekriti.gr, έχει και συνέχεια καθώς πέραν της ποινής που αναμένεται να επιβληθεί στους πρωταγωνιστές του περιστατικού από τον Σύλλογο Καθηγητών σήμερα, οι οικογένειες των δύο μαθητριών έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο δηλαδή  κατά των μαθητών που έριξαν το αντισηπτικό στα μπουκάλια, όσο και κατά των υπευθύνων για την επίβλεψη των μαθητών του σχολείου, με τη μήνυση να έχει ήδη κοινοποιηθεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Εξαιτίας της τροπής που πήρε η υπόθεση και της νοσηλείας των μαθητριών σε νοσοκομειακό ίδρυμα, ήδη ο ένας εκ των πρωταγωνιστών της κακόγουστης φάρσας ζήτησε οικειοθελώς τη μεταγραφή του σε άλλο γυμνάσιο. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: Κατέληξαν 5 ασθενείς!

Ηράκλειο: Άφησαν το παιδί τους σε μία χαρτόκουτα, στο πάρκο

Κρήτη: Κακοκαιρία «εξπρές» προ των πυλών - Πότε θα χτυπήσει

ESPA BANNER