Κρήτη

Ηράκλειο

Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το βιβλίο "Άσπρα μαντήλια στην Plaza de Mayo"

βιβλιο κωστα λουλουδακη

Η πρώτη συγγραφική δουλειά του Κώστα Λουλουδάκη, με τίτλο "Άσπρα μαντήλια στην Plaza de Mayo", κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2015 από τις εκδόσεις ΚΨΜ. 

Ένα βιβλίο που καίει, σαν τη φλόγα της Λατινικής Αμερικής στην οποία ανθίζουν επαναστάσεις και πραξικοπήματα, τραγωδίες και όνειρα. 

Πρόκειται για μια καθηλωτική εργασία για τις «ελεύθερες αγορές» που ξεκινά από τον Pancho Villa διατρέχει σχεδόν όλη την Λατινική Αμερική την Μαύρη Αφρική και με ενδιάμεσους σταθμούς καταλήγει στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερα χυμώδη ιστορική περίοδο που διανύουμε.

Οι σελίδες που θα αναγνώσετε παρουσιάζουν ανακτημένα από την λήθη γεγονότα, πρόσωπα, πολυεθνικές εταιρείες, παγκόσμιους καπιταλιστικούς οργανισμούς, δικτάτορες, και τόσες άλλες λεπτομέρειες και ψηφίδες, που όσο προχωράει η ανάγνωση τόσο θα καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά συναποτελούν όχι μια μνήμη που αφορά σε μια μακρινή ήπειρο ή μακρινές χώρες, μα την καθημερινή ζωή μας.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όσους αγνοούν το παρελθόν ή σε αυτούς που το κοιτάζουν χωρίς τύψεις και χωρίς μετάνοια.

 Από τις σελίδες του βιβλίου, παρελαύνουν ο Ζαπάτα και ο Βίγια, ο Ριβέρα και η Κάλο, ο Σαντίνο και ο Τσε, ο Τσάβες και ο Αλλιέντε, ο Λουμούμπα με τον Μαντέλα. Αλλά και ο Ροκφέλερ  με τον Αλ Καπόνε, η Standard Oil και η United Fruit Company, το ΔΝΤ η Παγκόσμια Τράπεζα, η CIA, τα αδέλφια Ντάλες ,ο Πινοσέτ, η Θάτσερ και ο Ρέιγκαν.  

Για να φτάσει στην Ευρώπη της κρίσης. Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης. Στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής μας, τη σύγχρονη ιστορία μας. ΔΝΤ και ΕΕ, Μέρκελ και Κομισιόν, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΕΒ, Μνημόνια και νεοφασισμός. 

Τον πρόλογο του βιβλίου συγγράφει ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ το επίμετρο του Δημήτρη Παϊταρίδη, Οικονομολόγου - Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τον τίτλο "ένα σημείωμα για τον ελληνικό καπιταλισμό και την τρέχουσα κρίση", αποτελεί μια επιστημονική θεώρηση και τεκμηριωμένη συμπύκνωση της όλης ροής και επιχειρηματολογίας του βιβλίου. 

Απολαύστε το τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις ΚΨΜ

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ουρές, χωρίς αποστάσεις, έξω από τα καταστήματα (φωτο)

κορωνοϊός ουρές ηράκλειο

Αυξημένη είναι και σήμερα Σάββατο η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου, κάτι που παρατηρείται από την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, την περασμένη Δευτέρα.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις βόλτες στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι ουρές έξω από πολυκαταστήματα είναι μεγάλες, ενώ όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ekriti, δεν τηρούνται οι αποστάσεις, βασικό μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αντιθέτως, όλοι φορούν μάσκες.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο Κυριακή 24 Ιανουαρίου η αγορά θα είναι επίσης ανοιχτή, για όσους εμπόρους το επιθυμούν και με προαιρετικό ωράριο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπαιδευτές οδήγησης: Απελπιστική η κατάσταση λόγω του παρατεταμένου λοκντάουν

ΔΕΥΑΗ: Με δάνειο η αποπληρωμή του χρέους στον ΟΑΚ – Επί ποδός για να μην "διψάσει" το Ηράκλειο

"Μήπως η κόρη σου τά' θελε;" - 12χρονη κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της