Κρήτη

Ηράκλειο

Παραίτηση Κ.Καμπιτάκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Κώστας Καμπιτάκης παραιτήθηκε το μεσημέρι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου .Η επιστολή παραίτησης του κ. Κώστα Καμπιτάκη  προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δ. Καραντζάνη:

Κύριε Πρόεδρε
Μετά την αποδοχή εκ μέρους μου της πρότασης της δημοτικής κίνησης «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβυζίου», να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου της στο Δήμο Μαλεβυζίου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και από τα καθήκοντα του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη».

Ευχαριστώ τη δημοτική κίνηση «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» που μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις γραμμές του μεγαλύτερου Δήμου της Κρήτης. Ευχαριστώ τους χιλιάδες συνδημότες του Ηρακλείου, που με την ψήφο τους μου εμπιστεύθηκαν την εκπροσώπισή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Ευχαριστώ τους δημοτικούς συμβούλους της «Ανθρώπινης Πόλης», τους συνεργάτες μου αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους φίλους της δημοτικής κίνησης που στήριξαν ή όχι την προσπάθειά μας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ηρακλείου, εσάς κ. Πρόεδρε και όλους τους συναδέλφους – μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την τρίχρονη κοινή πορεία, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου.

Στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων βιώσαμε όλοι μαζί τις συνέπειες της κρίσης και τις επιπτώσεις των μνημονίων στην κοινωνία αλλά και στην αυτοδιοίκηση. Συνεχίζουμε να ζούμε την απαξίωση της αυτοδιοίκησης. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για τον λαό, τον τόπο και την αυτοδιοίκηση. Ελπίζω και εύχομαι η ευκαιρία αυτή να οδηγήσει στην ανάδειξη μιας νέας δημοτικής αρχής στο Δήμο Ηρακλείου, η οποία χωρίς βαρίδια από το παρελθόν, θα αγωνιστεί για μια νέα – άλλη πολιτική στο Δήμο Ηρακλείου. Εύχομαι καλή επιτυχία στη δημοτική κίνηση «Ηράκλειο – Ανθρωπινη Πόλη», ή όπως αυτή τελικά θα εξελιχθεί υπό τη νέα ηγεσία του κ. Ηλία Λυγερού.
Ηράκλειο 13/02/2014
Κώστας Καμπιτάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER