Κρήτη

Ηράκλειο

Παραίτηση Δολαψάκη από τον ΟΛΗ, με αιχμές

ολη

"Καρφιά" για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, "πετά" στην επιστολή παραίτησής του, ο τέως αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νικήτας Δολαψάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για αργοπορία στην υλοποίηση αποφάσεων, και αρνητικό κλίμα μεταξύ διοίκησης και στελεχών.

Η επιστολή Δολαψάκη:

"Κύριοι: Με την παρούσα μου επιστολή, θα ήθελα να σας υποβάλλω την παραίτηση μου από Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), μετά τον 30μηνη θητεία μου από την θέση αυτή, την οποία υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια και συνέπεια στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου.

Οι λόγοι της παραίτησης μου , έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού , που ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες , με την εκκρεμότητα που υπάρχει , σε σχέση με την αντικατάσταση του Δ.Σ. με νέο , από την παρούσα κυβέρνηση, (που είναι απόλυτα θεμιτό), έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της υπηρεσίας , την σταδιακή υποβάθμιση του λιμένος και την διαρκώς αυξανόμενη ένταση που επικρατεί μεταξύ διοίκησης και στελεχών.

Επειδή προέρχομαι από τον επιχειρηματικό κόσμο που οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται γρήγορα αλλά και προσωπικά, ασχολούμενος με τα κοινά για πολλές δεκαετίες , δεν έχω συνηθίσει να λειτουργώ σε ένα τέτοιο αρνητικό κλίμα, που οι αποφάσεις του Δ.Σ. για διάφορους λόγους δεν υλοποιούνται , που υπάρχουν στεγανά στον τρόπο λειτουργίας , και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο. Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτηση μου ώστε να διευκολύνω και εσάς στο έργο σας, ελπίζοντας ότι θα λάβετε πολύ γρήγορα τις δέουσες αποφάσεις, στην κατεύθυνση της ομαλής λειτουργίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Κρήτης , του εκσυγχρονισμού του, και την σύνδεση του με την τοπική αγορά, ώστε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να με ορίσετε (διατηρήσετε), στην τιμητική αυτή θέση για όλο αυτό το διάστημα , όπως Ηράκλειο Κρήτης επίσης να ευχαριστήσω το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του ΟΛΗ , αλλά και των στελεχών του για την συνεργασία που είχαμε.

Με εκτίμηση Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΗ 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ

κλινες μεθ

Με 4 νέες κλίνες και τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται η ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλινών από 11 σε 15.

Την είδηση έκανε γνωστή στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης και όπως εξήγησε, πρόκειται για 4 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι κλίνες έχουν ήδη φτάσει και αυτό που απομένει είναι εγκατασταθεί και ο συναφής εξοπλισμός ούτως ώστε να τεθούν σε λειτουργία, κατί που αναμένεται να γίνει από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναγκαία για τη λειτουργία των μηχανημάτων των νέων κλινών ΜΕΘ, όπως είπε ο κος Κιούλπαλης, κρίνεται η εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ως προς τη χρήση τους.

Μετά την πρόσληψη δύο επιπλέον γιατρών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και με το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό, ο Διευθυντής της Μονάδας, εξήγησε ότι καλύπτεται η δυνατότητα λειτουργίας τους, αν και τα πράγματα όπως επεσήμανε θα ήταν πολύ καλύτερα εαν η 7η ΥΠΕ είχε προβεί και σε προσλήψεις εξειδικευμένου πρσωπικού προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη για κολχικίνη: Να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αυτοί είναι οι 15 γιατροί που παραιτήθηκαν

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου