Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέμβαση Αυγενάκη για την θεώρηση τιμοκαταλόγων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων

Στην επαναφορά της θεώρησης τιμοκαταλόγων για τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, η οποία συμβάλει στην καθιέρωση κλίματος υγιούς ανταγωνισμού, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Όλγα Κεφαλογιάννη, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων-Δωματίων Αν. Κρήτης «Η Κνωσσός».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «με το Νόμο 4254/7-4-2014 και την υποπαράγραφο 3β, καταργείται, για τα Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα και Δωμάτια, η υποχρέωση θεώρησης τιμοκαταλόγων. Όπως στα εμπορικά καταστήματα ή στα ΣΜ είναι απαραίτητη η αναγραφή της τιμής των προϊόντων για να γνωρίζει ο καταναλωτής την αξία τους, έτσι απαραίτητος είναι ο τιμοκατάλογος στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, για να γνωρίζει ο καταναλωτής-πελάτης την αξία του προϊόντος-δωματίου που πρόκειται να ενοικιάσει. Δίχως τον εγκεκριμένο τιμοκατάλογο ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί να ενοικιάζει με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια με αποτέλεσμα την απόλυτη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

«Τα έσοδα που προκύπτουν από τη διάθεση των τιμοκαταλόγων χρηματοδοτούν τις Ενώσεις & τις Ομοσπονδίες στις εξής δραστηριότητες: α) προβολή-διαφήμιση σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα της Ελλάδος είτε σε συνεργασία με το κράτος είτε μεμονωμένα όπου το κράτος αδυνατεί να παραστεί, β) στη διενέργεια σεμιναρίων επιμόρφωσης των μελών τους, γ) στη συμμετοχή τους σε αναπτυξιακές περιφερειακές ή δημοτικές εταιρίες δ)ενώ για όλες αυτές τις δραστηριότητες απασχολούν εργαζομένους. Και όλα αυτά από αυτοχρηματοδότηση των επιχειρήσεων (μέσα από τη διάθεση των τιμοκαταλόγων) δίχως να βαρύνουν κανένα δημόσιο ταμείο ή το δημόσιο προϋπολογισμό.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι «εάν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο από 1/1/2015 όλες αυτές οι δραστηριότητες θα διακοπούν, ενώ μερικές δεκάδες εργαζομένων θα πρέπει να απολυθούν αφού οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις Διαμερισμάτων θα αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις.»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στοιβάζουν 30 μαθητές σε 25 τ.μ. γιατί... βάφουν επί 1 μήνα 2 αίθουσες! (φωτό)

Κουβάδες με μπογιά και ρολά στις σχολικές αίθουσες... αντί για μαθητές

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Κουβάδες με μπογιά, πινέλα, ρολά,σκούπες σε τάξεις και στο "βάθος κήπος" μαθητές που προσπαθούν να κάνουν το μάθημά τους. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), όπου εδώ και έναν ολόκληρο μήνα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου σε 2 αίθουσες, χωρίς όμως αυτές να ολοκληρώνονται με αποτέλεσμα μαθητές κι εκπαιδευτικοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά!

Εξάλλου οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr, μιλούν από μόνες τους..

Μάλιστα, προκειμένου να πραγματοποιηθούνοι οι εργασίες στις αίθουσες της σχολικής μονάδας, πάνω από 30 (!) μαθητές στοιβάχθηκαν μέσα σε μια αίθουσα 25-30 τ.μ. για να κάνουν εκεί το μάθημά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται απο υγειονομικής πλευράς, ειδικά σε περίοδο πανδημίας...

Η κατάσταση αυτή - όπως ήταν λογικό - ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των γονέων, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίησή τους και την απεύθυνση τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και κατ'επέκτασιν την επίσκεψη της στο σχολείο προκειμένου να διαπιστώσει την απίστευτη κατάσταση ιδίοις όμμασι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και Επόπτης Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Παπαδάκης.

Τα μερεμέτια ωστόσο στο σχολείο παραμένουν μισοτελειωμένα, μιας και σήμερα Τετάρτη, ανήμερα  της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το συνεργείο εργασιών αποφάσισε να μην εμφανιστεί καν στο Μποδοσάκειο για να συνεχίσει με τα όσα πρέπει να γίνουν...

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μυλοπόταμος: Μαθητές και εκπαιδευτικοί μάζεψαν 115 κιλά απορρίμματα από τις ακτές

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεπιστημονικό Συνέδριο για την κοινωνία και την επιστήμη

Δήμος Ηρακλείου: Γκράφιτι στον Καράβολα

 

ESPA BANNER