Κρήτη

Ηράκλειο

Παρέλαβαν τους εκλογικούς σάκους οι δήμοι της Κρήτης - Κορυφώνεται η προετοιμασία για τις εκλογές

Βρισκόμαστε λιγότερο από δύο 24ωρα μέχρι τις εκλογές με την προετοιμασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων  να κορυφώνεται προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για  την ερχόμενη Κυριακή .

Από νωρίς το πρωί οι δήμοι ξεκίνησαν να  παραλαμβάνουν από την Περιφέρεια τους εκλογικούς σάκους με όλο το εκλογικό υλικό που περιέχει τα ψηφοδέλτια, τις εγκυκλίους και τηλεγραφήματα του Υπουργείου καθώς και γραφική ύλη μια διαδικασία που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Ειδικότερα ανά μισή ώρα εκπρόσωποι των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έφθαναν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης όπου και παραλάμβαναν τους εκλογικούς σάκους και από αύριο  Σάββατο θα μπορούν να τους κατανείμουν στα  576 εκλογικά τμήματα του Νομού Ηρακλείου.

Μάλιστα σε ότι αφορά τον δήμο Ηρακλείου  σήμερα  τοποθετήθηκαν στα εκλογικά τμήματα οι κάλπες, τα παραβάν και όλο το απαιτούμενο υλικό για τη διεξαγωγή των εκλογών .

Προκειμένου εξάλλου να διευκολυνθούν οι δημότες από σήμερα μέχρι και την επομένη των εκλογών  θα είναι ανοικτός ο δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Πολύκεντρο του δήμου όπου εκεί έχει διαμορφωθεί  ένας ειδικός χώρος ώστε όσοι δημότες θελήσουν να πάρουν πληροφορίες  όπως για παράδειγμα για το πού ψηφίζουν ή για άλλα θέματα που θα έχουν να κάνουν με τις εκλογές.

Τόσο το δημοτολόγιο όσο και το Ληξιαρχείο  καθώς και τα ΚΕΠ θα παραμείνουν ανοικτά αύριο Σάββατο  αλλά και την Κυριακή των εκλογών  προκειμένου να εκδώσουν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας  αλλά και γέννησης σε όσους δημότες  θέλουν να ψηφίσουν και  έχουν χάσει την ταυτότητά τους .

Αξίζει να τονιστεί ότι οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν είτε με την άδεια οδήγησης είτε με το διαβατήριο ακόμα και με το Βιβλιάριο υγείας .

Σύμφωνα με την  διευθύντρια διοικητικού του δήμου Ηρακλείου Ντίνα Βοργία οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να έρχονται στο Πολύκεντρο Ηρακλείου με την φωτοτυπία του διορισμού τους  από τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να πάρουν τον εκλογικό σάκο .

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες  να παρουσιάζονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στον Έφορο στην εισαγγελέα αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης κάτι που θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Σάββατο όπου αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους και  παράλληλα δηλώνουν τα στοιχεία τους δηλαδή το ονοματεπώνυμό τους καθώς και το τηλέφωνο επικοινωνία τους .

Να σημειωθεί ότι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχει ξεκινήσει και η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές . Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα οπότε και οι συνδυασμοί θα μπορούν να φέρουν τα ψηφοδέλτια τους .

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου, οι συνδυασμοί φέρνουν και σήμερα τα ψηφοδέλτια τους . Υπενθυμίζεται ότι 43 συνδυασμοί έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σε ότι αφορά τώρα τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες δηλαδή Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου και εκεί οι υπάλληλοι εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Κώστα Σαββάκη, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη,  οι εκλογικοί σάκοι ήταν έτοιμοι οι πέντε δήμοι της Π.Ε.Ρεθύμνου τους παρέλαβαν ήδη από τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  η προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων είναι έγκαιρη και πολλοί έχουν ήδη δηλώσει την παρουσία τους και αφήνουν τα στοιχεία τους.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, μέχρι στιγμής στην Π.Ε Ρεθύμνου έχουν φέρει ψηφοδέλτια 24 συνδυασμοί από τους 43 σύμφωνα και με την ανακήρυξη του Αρείου Πάγου.

Και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εργάζονται πυρετωδώς οι υπάλληλοι προκειμένου να  καθορίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως ανέφερε και η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Κουναλάκη ήδη οι εκλογικοί σάκοι έχουν παραδοθεί στους 7 δήμους της Π.Ε Χανίων ενώ και το μεγαλύτερο μέρος των δικαστικών αντιπροσώπων έχει ήδη παρουσιαστεί.

Μάλιστα έχουν ήδη παραδώσει και τα  κινητά τηλέφωνα στους δήμους που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών για την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου σύμφωνα με την υπεύθυνη για τις εκλογές κα. Μάγδα Βούλγαρη, ήδη έχουν παραδοθεί  από το πρωί σε όλους τους δήμους οι εκλογικοί σάκοι οι οποίοι θα φθάσουν στα συνολικά 174 εκλογικά τμήματα της Π.Ε Λασιθίου  ενώ και εκεί παραλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές που μέχρι στιγμής 30 είναι οι συνδυασμοί που μέχρι τώρα έχουν πάει τα ψηφοδέλτιά τους .

Ελένη Στάθογλου

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στοιβάζουν 30 μαθητές σε 15 τ.μ. γιατί... βάφουν επί 1 μήνα 2 αίθουσες! (φωτό)

Κουβάδες με μπογιά και ρολά στις σχολικές αίθουσες... αντί για μαθητές

Απίστευτο κι όμως ελληνικό... Κουβάδες με μπογιά, πινέλα, ρολά,σκούπες σε τάξεις και στο "βάθος κήπος" μαθητές που προσπαθούν να κάνουν το μάθημά τους. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας.

Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), όπου εδώ και έναν ολόκληρο μήνα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου σε 2 αίθουσες, χωρίς όμως αυτές να ολοκληρώνονται με αποτέλεσμα μαθητές κι εκπαιδευτικοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά!

Εξάλλου οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το ekriti.gr, μιλούν από μόνες τους..

Μάλιστα, προκειμένου να πραγματοποιηθούνοι οι εργασίες στις αίθουσες της σχολικής μονάδας, πάνω από 30 (!) μαθητές στοιβάχθηκαν μέσα σε μια αίθουσα 15 τ.μ. για να κάνουν εκεί το μάθημά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται απο υγειονομικής πλευράς, ειδικά σε περίοδο πανδημίας...

Η κατάσταση αυτή - όπως ήταν λογικό - ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των γονέων, που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίησή τους και την απεύθυνση τους στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και κατ'επέκτασιν την επίσκεψη της στο σχολείο προκειμένου να διαπιστώσει την απίστευτη κατάσταση ιδίοις όμμασι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και Επόπτης Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Παπαδάκης.

Τα μερεμέτια ωστόσο στο σχολείο παραμένουν μισοτελειωμένα, μιας και σήμερα Τετάρτη, ανήμερα  της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το συνεργείο εργασιών αποφάσισε να μην εμφανιστεί καν στο Μποδοσάκειο για να συνεχίσει με τα όσα πρέπει να γίνουν...

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μυλοπόταμος: Μαθητές και εκπαιδευτικοί μάζεψαν 115 κιλά απορρίμματα από τις ακτές

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεπιστημονικό Συνέδριο για την κοινωνία και την επιστήμη

Δήμος Ηρακλείου: Γκράφιτι στον Καράβολα

 

ESPA BANNER