Κρήτη

Ηράκλειο

Παράταση 5 με 10 ημέρες για τις φορολογικές δηλώσεις, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Την παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον για 5 με 10 ημέρες, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο έγγραφό του: «ο κλάδος των Λογιστών Φοροτεχνικών έχει πλέον επωμιστεί το βάρος της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Οι λογιστές φοροτέχνες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων, τα οποία οδήγησαν σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενους και λόγω των χρονικών περιθωρίων.

Ωστόσο, ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να υποβληθούν όλες οι δηλώσεις, αφού τα προβλήματα ακόμη και την Δευτέρα 14/7/2014 που εξέπνεε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν πολύ μεγάλα στο σύστημα taxis και πολλές δηλώσεις τελικά δεν υποβλήθηκαν, αφού το σύστημα έκλεισε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.»

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι λογιστές φοροτέχνες είχαν να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων όπως μεταξύ άλλων το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος σχετικά με την περίοδο υποβολής των δηλώσεων που όριζε ρητώς ότι το σύστημα Taxis θα έμενε ανοιχτό από 1.2.2014 έως 30.6.2014, δεν διορθώθηκαν τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή υποβολής των δηλώσεων που ουσιαστικά συρρίκνωσαν την ήδη περιορισμένη περίοδο υποβολής τους, κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος που αφορά στις αλλαγές του ν. 4110/2013 μετά την παρέλευση 421 ημερών από την ψήφιση του παραπάνω νόμου.

Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζει ο Λ. Αυγενάκης «είναι αναγκαίο να δοθεί παράταση τουλάχιστον πέντε ή δέκα ημερών για την εμπρόθεσμη παραλαβή όλων των δηλώσεων που έχουν απομείνει, προκειμένου να μην κληθούν οι φορολογούμενοι σε αυτές τις δύσκολες εποχές να καταβάλουν πρόστιμα και προσαυξήσεις από χρήματα που ούτε έχουν ούτε μπορούν να διαθέσουν και καθώς δεν προκύπτει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα αφού η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου παραμένει η 31η Ιουλίου» και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις μέσα σε λίγες ώρες για κλοπές

συλλήψεις

Εξιχνιάστηκαν την Κυριακή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχείρηση και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για κλοπή.

Συγκεκριμένα, άγνωστα άτομα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αφαίρεσαν από επιχείρηση  δύο Ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) συνολικής χρηματικής αξίας 900 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο άνδρες είχαν διαπράξει την κλοπή ενώ αστη συνέχεια διαστώθηκε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε διαπράξει ακόμα μία κλοπή από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ καθώς και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του ο ένας εκ των δύο αφαιρεθέντων ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύλληψη και από την Άμεση Δράση

Χθες τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, συνελήφθη επίσης ένας Έλληνας κατηγορούμενος για κλοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας 3.000 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Εκείνη "έφυγε", ο σύζυγος και ο γιος, δίνουν μάχη

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!