Κρήτη

Ηράκλειο

ΠΑΜΕ: Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ

Για εργασιακό μεσαίωνα κάνουν λόγο τα μέλη του ΠΑΜΕ με αφορμή το χθεσινό περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε μία εργαζόμενη γυναίκα σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το χθεσινό εργατικό ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε εργαζόμενη σε ξενοδοχείο του κέντρου του Ηρακλείου επαναφέρει το ζήτημα των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όχι μονάχα στα ξενοδοχεία, μα σε όλους τους κλάδους. 
Η μείωση προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας με εξοντωτικά ωράρια των εργαζομένων που δημιουργεί κούραση, όσο και έμπειρος να είναι ο συνάδελφος, οι ελλείπεις υποδομές και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, η ελλιπής συντήρηση, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πολλαπλασιασμό των προβλημάτων υγείας, χρόνιων παθήσεων, καθώς και δημιουργούν προϋποθέσεις για σοβαρά εργατικά ατυχήματα.
Η κυβέρνηση, το κράτος, δεν είναι απλοί παρατηρητές αυτής της κατάστασης, που δεν είναι καινούρια. Στην ουσία νομοθετώντας, πετσοκόβοντας προϋπολογισμούς, αποψιλώνοντας τους ίδιους τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και με το συνολικό πετσόκομμα των εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων που ακουμπάνε ζητήματα υγείας-πρόνοιας, συνθηκών εργασίας, ωραρίων, αδειών, κλπ, τάσσεται συνειδητά με την μεριά του κεφαλαίου.
Η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων είναι πρώτα απ’ όλα ζήτημα του ίδιου του εργατικού κινήματος. Μόνο ένα εργατικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, το οποίο πατάει γερά μέσα στους χώρους δουλειάς με επιτροπές αγώνα και επιχειρησιακά σωματεία, μπορεί να επιβάλλει μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια.

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER