Κρήτη

Ηράκλειο

Πέτρες και μπάζα έχουν κλείσει πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στο ν. Ηρακλείου

Πέτρες, μπάζα, λάσπες και κλαδιά δέντρων συνθέτουν το σκηνικό, που παρουσιάζει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου, μετά τη χθεσινή ισχυρή νεροποντή, που εκδηλωνόταν για αρκετές ώρες σε ολόκληρο το νησί. Τα μηχανήματα των Δήμων, στο οδικό δίκτυο των οποίων παρατηρούνται οι σοβαρότερες κατολισθήσεις, μαζί με μηχανήματα της Περιφέρειας τρέχουν από το πρωί για να απομακρύνουν τους μεγάλους όγκους λάσπης, που έχουν κλείσει αρκετά σημεία του οδικού δικτύου και να αποκατασταθεί έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ενδεικτικό της εικόνας που επικρατεί είναι ότι μόνο στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε περισσότερα από 17 σημεία η βροχή “κατέβασε” μεγάλους όγκους χώματος στο οδόστρωμα, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε αρκετά ετοιμόρροπα κτίσματα μέσα στους οικισμούς του δήμου.

Μεταξύ άλλων κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν στον περιφερειακό δρόμο του Αρκαλοχωρίου, που ενώνει το Ηράκλειο με τη Βιάννο, στο δρόμο Πανόραμα-Στύρωνα-Αμουργιέλες, στο δρόμο Καραβάδο-Αυλή-Γαζέπι Μύλο, στο κομμάτι του οδικού δικτύου από Βόνη προς Θραψανό, στις Άνω και Κάτω Πουλιές, στην εθνική οδό Ηρακλείου - Βιάνου, στο ύψος της Μαθιάς.

Επίσης στο δρόμο από Γαρίπα προς Αρκαλοχώρι και από Καστέλι προς Ασκούς.

Στην περιοχή εργάζονται τρία μηχανήματα του Δήμου μαζί με ένα μηχάνημα της Περιφέρειας, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μπάζα και να ανοίξουν οι δρόμοι.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Δήμο Βιάνου, όπου και εκεί αρκετοί δρόμοι γέμισαν πέτρες και μπάζα.

Συγκεκριμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή εντοπίζεται στο κομμάτι του οδικού δικτύου από Χόνδρο προς Καστρί, από Μάρθα προς Βιάννο, Αμυρά προς Άρβη και Κεφαλοβρύση προς Άγιο Βασίλειο.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους αυτούς, καθώς εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους οδηγούς.

Προβλήματα όμως από τη χθεσινή ισχυρή βροχόπτωση προκλήθηκαν και στο Δήμο Φαιστού, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα Βορίζια, όπου χώματα και λάσπες έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους μέσα στο χωριό.

Επίσης στην πόλη των Μοιρών σε αρκετά σημεία παρατηρούνται τεράστιες λακούβες στο οδόστρωμα.

Όπως ανέφεραν, μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, οι δήμαρχοι των συγκεκριμένων περιοχών, η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη για όλους, αφού πρέπει όσον το δυνατόν γρηγορότερα να αποκατασταθούν τα προβλήματα και οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο για να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

κουρακης.jpg

Το δικό του μήνυμα για τη Γιορτή της Μητέρας στέλνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στο μήνυμά του αναφέρει:

« Στο ιερό πρόσωπο της Μητέρας εκφράζουμε σήμερα τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Γιατί Μητέρα, σημαίνει Ζωή, ανιδιοτελή προσφορά και Θυσία.

Απαιτείται, ο σεβασμός και η ειλικρινής αγάπη προς τη Μητέρα, να εκφράζεται και από την πολιτεία, με θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κατοχυρώνουν την ανεκτίμητη κοινωνική παρουσία και προσφορά της.

Στην σημερινή περίοδο που διανύουμε, η ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας ,με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

 Ως Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην  αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.»

 

Διαβάστε επίσης:

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)

Ολόγυμνη γυναίκα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...