Κρήτη

Ηράκλειο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις για τον ΕΟΠΥΥ

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο στον Εσταυρωμένο τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο, κατεδαφίζοντας κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, στερώντας αφενός από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας την πρόσβαση σε αυτονόητα δημόσια δωρεάν αγαθά, εξωθώντας αφετέρου στην ανεργία και τη διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζομένους.

Το λουκέτο εν μια νυκτί στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, πριν καν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ ο νόμος Γεωργιάδη, είναι ένα ακόμα δείγμα ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, εντασσόμενο στο γενικότερο μνημονιακό σχεδιασμό διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και καλεί όλους τους φορείς, συλλογικότητες, πολίτες να αντιταχθούν ενεργά στην ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών και τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.  Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε".

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών