Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Ράδιο Κρήτη: Το "Ποτάμι" είναι .. ψύχραιμο και ρεαλιστικό

Για το «Ποτάμι», και το τι σκοπεύει και εκπροσωπεί τελικά μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, που βρίσκεται από χθες στην Κρήτη, ξεκινώντας από το νησί μας τον προεκλογικό του αγώνα. Είναι άραγε ποτάμι ορμητικό ή ποτάμι αλλαγής πολιτικής; Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθαρίζει: Δεν είναι ποτάμι οργής ούτε ποτάμι των αγανακτισμένων. Είναι ποτάμι ψύχραιμο. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε ρεαλιστικές λύσεις για τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας και για την ομορφιά του τόπου μας. Αυτό είναι το ζήτημα, είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Θεοδωράκης.

Όσο για τις προτάσεις του νέου αυτού κόμματος ο δημοσιογράφος απάντησε πως οι προτάσεις είναι συγκεκριμένες κι ότι δεν θεωρεί πως η ζωή του πολιτικού θα πρέπει να είναι μόνιμη καθώς όπως είπε ο ίδιος θα φύγει από αυτήν σε 8 χρόνια.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην δημοσκόπηση του ekriti.gr για τον δήμο Ηρακλείου και το ποσοστό του 10% (περίπου) που προκύπτει από αυτή για το «Ποτάμι» στις ευρωεκλογές, είπε πως  είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ωστόσο συμπλήρωσε πως το ότι πηγαίνεις στους συμπολίτες σου και οι άνθρωποι που σε ξέρουνε αλλά και οι άνθρωποι που δεν σε ξέρουνε, εκφράζονται θετικά, σε ένα ποσοστό που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή είναι διψήφιο, είναι πολύ θετικό. Από κει και πέρα αυτό το πρόκριμα σου δημιουργεί και μία ευθύνη.

Σε ερώτηση του Ράδιο Κρήτη για την συγκέντρωση του στα Χανιά, την πρώτη επίσημη εμφάνιση του μετά και από την συνέντευξη τύπου, απάντησε πως ήταν μία πολύ ωραία συγκέντρωση με πολύ νέο κόσμο κυρίως φοιτητές. Ήταν μία συγκέντρωση ενός κόσμου που μάλλον δεν θα πήγαινε εύκολα σε άλλη συγκέντρωση. Αυτό μου άρεσε πολύ, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αλήθεια; Το «Ποτάμι» είναι στο χώρο της κεντροαριστεράς και αντλεί ψήφους από την Αριστερά και το Κέντρο ή απευθύνεται και ευρύτερα σε άλλους χώρους όπως τη ΝΔ; Την απορία αυτή λύνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας: Δεν απευθύνομαι σε κανέναν συγκεκριμένα. Θεωρώ ότι αυτό σχήμα «είμαι αριστερός, είμαι δεξιός» σε μία χώρα η οποία προσπαθεί να σωσεί, δεν λέει τίποτα. Αυτή τη στιγμή οι λύσεις δεν είναι ούτε αριστερές ούτε δεξιές. Οι λύσεις είναι λύσεις, είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην έννοια «συνεργασία» και στον αν θα πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στα κόμματα. Πρέπει όλοι, είπε, να καταγραφούμε στις εκλογές, ο καθένας ξεχωριστά αλλά από κει και πέρα να υπάρχει μία σαφέστατη διάθεση συνεργασίας. Δεν μπορούμε, συμπλήρωσε, να έχουμε δυσφημίσει την έννοια της συνεργασίας σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά το Ρέθυμνο αναμένεται να βρεθεί στην πόλη του Ηρακλείου σήμερα. Νωρίς το απόγευμα, θα είναι στο κέντρο της πόλης προκειμένου να συνομιλήσει με τον κόσμο και να ανταλλάξει απόψεις. 

Κρήτη

Χανιά

Δημοπρατήθηκαν δύο σημαντικές αναπλάσεις στην Κοινότητα Πρασέ του Δήμου Πλατανια

Βασιλική Στράτα Χανιά Πλατανιάς

Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων στην Κοινότητα Πρασέ.

Πιο  συγκεκριμένα,   η  δημοπράτηση του έργου με τίτλο “Ανάδειξη και Αξιοποίηση Πέτρινης Θολωτής Γέφυρας στην Τ.Κ. Πρασέ” προϋπολογισμού 57.000,00€.

Για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και περιλαμβάνει παρεμβάσεις  που αφορούν  την ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, της παλαιάς πέτρινης θολωτής γέφυρας στο “ Ποντικόρυακο” του Πρασέ, η οποία μέχρι και το 1970 ήταν προσβάσιμη αφού αποτελούσε τμήμα του επαρχιακού δρόμου. 

Επίσης δημοπρατήθηκε,  το έργο με τίτλο “Ανάδειξη και αξιοποίηση ιστορικού μονοπατιού της Τ.Κ. Πρασέ”  προϋπολογισμού 97.000,00€.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάδειξη και αξιοποίηση τμήματος μονοπατιού, που συνέδεε για αιώνες την Επαρχία Σελίνου με την πόλη των Χανίων. Η διαδρομή είναι γνωστή  ως “Ενετική στράτα”  ή “Βασιλική στράτα” και το υπό διαμόρφωση τμήμα της διαδρομής έχει μήκος 4.950 μέτρα.

Προβλέπεται η βελτίωση του μονοπατιού κυρίως με παρεμβάσεις καθαρισμού, από τη βλάστηση που καλύπτει τα λιθόστρωτα τμήματα του, η στερέωση τμημάτων των αναλημματικών τοίχων που χρήζουν συντήρησης, η κατασκευή παρατηρηρίου της φύσης, η δημιουργία θέσεων ξεκούρασης κλπ.

Με τα δύο  έργα δημιουργείται ένας πόλος έλξης και επισκεψιμότητας σε μια ακόμα  περιοχή της ενδοχώρας του Δήμου Πλατανιά, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα του τόπου.

 Τα παραπάνω έργα δημοπρατήθηκαν  μετά την εκπόνηση των απαραίτητων  μελετών  και την λήψη των προαπαιτούμενων  εγκρίσεων, με  προγραμματικές  συνεργασίες  του  Δήμου με το ΥΠΕΚΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από το “Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑ)2014-2020 προσέγγιση CLLD LEADER” και έρχονται να προστεθούν σε αντίστοιχα έργα, που έχουν υλοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, ενταγμένα στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - lockdown: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά - Μέτρα και περιορισμοί

Γεωργιάδης - κορωνοϊός: πότε θα ανοίξει η εστίαση

- Παπαευαγγέλου - κορωνοϊός: Χαμογελάμε κάτω από τη μάσκα αλλά... (Βίντεο)