Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Σοροπτιμιστικός όμιλος διοργανώνει συναυλία για τη δημιουργία Παιδικού Χωριού SOS

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει Συναυλία Τραγουδιού το Σάββατο 26 Ιουλίου, ώρα 21.30, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, που θα αποδώσει η ταλαντούχος συντοπίτισσα καλλιτέχνις Ναυσικά με πενταμελή ορχήστρα.

Η Εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του στόχου του Ομίλου για ίδρυση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο και όλα τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.

Ως γνωστόν, ο  Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου, τώρα και μια τετραετία δραστηριοποιείται έντονα για την υλοποίηση του στόχου αυτού σε συνεργασία με το Σωματείο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και ήδη υπάρχουν απτά αποτελέσματα : λειτουργεί από διετίας στο Ηράκλειο το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας,  ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία ενός σπιτιού SOS που φιλοξενεί μικρό αριθμό παιδιών, ενώ έχει παραχωρηθεί οικόπεδο στην περιοχή Φοινικιάς όπου θα ανεγερθεί το Παιδικό Χωριό SOS  για το οποίο εκπονούνται οι τεχνικές μελέτες για έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η ταλαντούχος τραγουδίστρια Ναυσικά Γαβριλάκη, που ζεί μόνιμα στη Ν. Υόρκη,  επιστρέφει στη γενέτειρά της για μια και μοναδική συναυλία, με τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, για να ενισχύσει το έργο ίδρυσης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης.

Η Ναυσικά, που ξεκίνησε ως παιδί-ταλέντο  από το μουσικό της σχολείο, μετά από μακρόχρονες σπουδές στη μουσική, το χορό και την υποκριτική και μέσα από σκληρή δουλειά, έχει γίνει γνωστή διεθνώς και έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

μίνι χασισοφυτεία Μυλοπόταμος

Εντοπίστηκαν σήμερα (23.07.2021) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (23.07.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Προειδοποίηση για νέο "Μάτι" - Τι είναι η πυροθύελλα (βίντεο)

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά