Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μιχελογιαννάκης για τη δημιουργία μαθητών δύο και τριών ταχυτήτων

εκπαιδευση,μαθητες

Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στα σχολεία ακόμα και σήμερα, ένα μήνα περίπου πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, απαιτούν καθοριστικές και μόνιμες παρεμβάσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας: Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο στο Γενικό Λύκειο Τυμπακίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά σχολεία του Νομού Ηρακλείου, να υπάρχουν κενά τα οποία αγγίζουν το 37% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο μεγάλος αριθμός των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί, θέτει σε κίνδυνο την τελική απόδοση των τελειόφοιτων μαθητών, οι οποίοι θα κληθούν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο στο τέλος του έτους. Η δημιουργία μαθητών δύο και τριών ταχυτήτων πρέπει να εξαλειφθεί. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν στο Υπουργείο ότι η όποια καλή διάθεση και υπερπροσφορά των λίγων καθηγητών, τα όποια μπαλώματα, τεχνάσματα  και αλχημείες και αν σκαρφιστούν διευθύνσεις, φορείς και διευθυντές για την κάλυψη των διδακτικών ωρών, δεν επαρκούν. Απαιτούνται προσλήψεις διδακτικού προσωπικού και εκ νέου συζήτηση για την  αναμοριοδότηση  των σχολικών μονάδων, ώστε δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, να δημιουργηθούν νέα κριτήρια στις επιλογές που κάνουν οι  εκπαιδευτικοί. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Οι γιατροί του ΕΣΥ καταγγέλλουν αυταρχισμό και παρεμβάσεις στα νοσοκομεία

Διάκριση για γιατρό

Άλλο ένα "περιστατικό διοικητικού αυταρχισμού, παρεμβάσεων και απειλών εξελίσσεται αυτή την περίοδο στα νοσοκομεία της Κρήτης", καταγγέλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει τα εξής:

"Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2021 το Διοικητικό Εφετείο Χανίων για διαδικαστικούς λόγους ακύρωσε κρίση Ιατρών ΕΣΥ του 2016 στο ΠαΓΝΗ και  ζήτησε την επανάληψη της κρίσης και την επαναξιολόγηση των βιογραφικών δύο υποψηφίων.

Την 1η Ιουνίου η 7η ΥΠΕ τροποποίησε το συμβούλιο κρίσης δεδομένου ότι κάποια από τα μέλη του  είχαν συνταξιοδοτηθεί ή φύγει από το ΠαΓΝΗ. Ωστόσο η νέα κρίση,7μήνες μετά, δεν έχει γίνει ακόμα παρόλο που αφορά μια ειδικότητα (αναισθησιολογία) που βρίσκεται σε έλλειψη όχι μόνο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλλά σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού, και πολύ συχνά οι ήδη υπάρχοντες αναισθησιολόγοι μετακινούνται κατά το δοκούν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προκειμένου να μπαλώσουν τρύπες του συστήματος. Παραδόξως η διοίκηση της ΥΠΕ αντί να αξιοποιήσει άμεσα μια τέτοια δυνατότητα στην πιο ευαίσθητη, λόγω ένδειας,  ειδικότητα σφυρίζει αδιάφορα, κωλυσιεργεί, κρατώντας σε ομηρία τόσο τους υποψήφιους και τους εκλέκτορες όσο και το νοσοκομείο που έχει άμεση ανάγκη από εξιδεικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Για την κρίση αυτή, που δεν είναι η μοναδική που ακυρώνεται και απαιτείται η επανάληψη της, έχει μάλιστα κινήσει πειθαρχικές διώξεις για τις αρχικές εισηγήτριες. Δεδομένου ότι  δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κρίσης, ώστε να φανεί και με άλλους εισηγητές εάν η αρχική κρίση ήταν σωστή ή όχι,  ούτε έχει εκδικαστεί η μήνυση που έχει υποβάλει η μια εκ των υποψηφίων-ώστε να υπάρχει καταδικαστική απόφαση-  θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν προσπάθεια εκφοβισμού και των νέων εισηγητών και μεθόδευση ώστε να χειραγωγηθεί η κρίση τους. Παρεμπιπτόντως, την εικόνα συμπληρώνει η παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων με εκτόξευση απειλών προς τις δύο εισηγήτριες για διοικητικές ποινές  –χωρίς καν να έχει συγκληθεί πειθαρχικό συμβούλιο-εκτελώντας πιθανώς  εντολές της Διοικήτριας ή κάποιου τοπικού κομματικού παράγοντα.  Δεν θεωρούμε ότι είναι τυχαίο που οι μεθοδεύσεις αυτές εμφανίζονται με την ανάληψη του νέου υπουργού υγείας, γνωστού για τα δημοκρατικά του φρονήματα, σηματοδοτώντας με το πιο ξεκάθαρο τρόπο πως αντιλαμβάνεται την άσκηση των καινούργιων του καθηκόντων.

Για μας η κρίση των ιατρών ΕΣΥ αποτελεί μια διοικητική διαδικασία που θα πρέπει να είναι αξιοκρατική, αντικειμενική και δεν θα πρέπει να ποινικοποιείται εκτός εάν υπάρχει αποδεδειγμένος δόλος ή χρηματισμός. Ζητούμε την άμεση αναστολή των πειθαρχικών διώξεων των δύο συναδέλφων και την διαφύλαξη της διαδικασίας των κρίσεων από παρεμβάσεις και παρεμβολές. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να καλέσουμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν  στα συμβούλια κρίσης να απέχουν, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν δικαστικές περιπέτειες. Είναι πιστεύουμε κατανοητό από τους διοικούντες ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα τα ήδη φρικτά υποστελεχωμένα νοσοκομεία του νησιού μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη: Διψήφιος, μετά από καιρό, ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για τα μέτρα που ισχύουν στα οδοντιατρεία

ESPA BANNER