Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μιχελογιαννάκης για την ονομαστική ψηφοφορία και την Πρόεδρο της Βουλής

michelogianakis.jpg

Τόσο για την ονομαστική ψηφοφορία, όσο και για την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρθηκε πριν από λίγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Αναφορικά με την ονομαστική ψηφοφορία ο βουλευτής τόνισε. «Είναι αλήθεια ή όχι, ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας μέσα από την ομιλία του στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ,  είχε ζητήσει, κατ’ ουσία, την ονομαστική ψηφοφορία, μόνο και μόνο, για να αποτελέσει ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο ;

Είναι αλήθεια ή όχι, ότι με την χθεσινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός  στην ουσία έδειξε ότι αποζητούσε το ίδιο ;

Με τους Θεσμούς να μας ζητούν και να μας λένε ότι α) η μόνη χρηματοδότηση σας είναι από τα 7 δις, β) χρειαζόσαστε αναγκαστικά την 5η αξιολόγηση, γ) για να πάρετε χρήματα από την ΕΚΤ, πρέπει να γυρίσετε στα μνημόνια, δ) τα κέρδη από τα ομόλογα είναι δόση, ε) δεν μπορείτε να έχετε πρωτογενή ελλείμματα, στ)  θα κάνετε τις μεταρρυθμίσεις που εμείς θέλουμε, ζ) μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε μονομερής ενέργειες, η) θα κάνετε τις αποκρατικοποιήσεις που εμείς θέλουμε, απαιτούνταν  ή όχι η ονομαστική ψηφοφορία ;   

Από όλα τα παραπάνω, αποδεικνύεται ότι  χάσαμε την ιστορική ευκαιρία να πιεστεί, τόσο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μας.»

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, ο βουλευτής απάντησε «Η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η Πρόεδρος της Βουλής που δεν ανέχεται τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα νομοσχέδια σε ένα άρθρο, τα περίεργα κατεπείγοντα και την φίμωση του λόγου των βουλευτών. Η πολιτική της να προεδρεύει ¨by the book¨ είναι πολλή σωστή, όπως πολύ σωστά  ερμήνευσε και την παράγραφο 1 του άρθρου 72 του κανονισμού της  Βουλής, σύμφωνα με την οποία μπορούσε να κάνει ονομαστική ψηφοφορία, χωρίς την ύπαρξη του απαιτούμενου αριθμού, δηλαδή των 15. Δυστυχώς όμως, δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία , πραγματοποιήθηκε  ψηφοφορία με ανάταση των χεριών,  χάθηκε λοιπόν η ιστορική ευκαιρία, για ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη το οποίο  είχε ανάγκη ο   Πρωθυπουργός μας».      

Κρήτη

Χανιά

Ξεσπά η μητέρα της άτυχης Κορίνας που "χάθηκε" στη Γαύδο

κορίνα

«Να πει όλη την αλήθεια ο 40χρονος. Δεν πιστεύω αυτά που ισχυρίζεται ο φίλος της κόρης μου. Δεν δέχομαι το σενάριό του. Κάτι άλλο έγινε. Υπάρχουν στοιχεία, αμφιβολίες, και θα αποκαλυφθούν όσα πραγματικά έγιναν». Σε θρίλερ εξελίσσεται ο άδικος θάνατος της 28χρονης Κορίνας σε χαράδρα της Γαύδου, με τη μητέρα της, Εύη Λαβράνου, να συγκλονίζει μιλώντας στη Realnews. Οπως τονίζει, η μαρτυρία του 40χρονου οδηγού του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον γκρεμό δεν ευσταθεί, καθώς δεν «δένει» με τα στοιχεία που αποκαλύπτονται από τις έρευνες.

Σύμφωνα με τον 40χρονο Πέτρο Γασπαράκη, «όλα συνέβησαν όταν λύθηκε το χειρόφρενο και το αμάξι έφυγε στον γκρεμό. Θυμάμαι πολύ καλά ότι το χειρόφρενο το είχα τραβήξει. Εβαλα το αυτοκίνητο μπροστά για να ζεσταθεί και να ανάψω το καλοριφέρ, πέρασαν δύο λεπτά και μετά το αμάξι πήγε κάτω στον γκρεμό…». Τον ισχυρισμό αυτό αντικρούει η οικογένεια της Κορίνας. «Εάν έπεφτε μαζί με την κόρη μου, όπως λέει, δεν θα έπρεπε να είχε χτυπήσει πιο πολύ; Το παιδί μου τσακίστηκε, έσπασε πλευρά, πόδια, έγινε κομμάτια και εκείνος όχι μόνο βγήκε με μερικές γρατζουνιές, αλλά ανέβηκε και στον γκρεμό που οι πυροσβέστες με σχοινιά είχαν δυσκολίες. Πολλοί λένε ότι αυτός δεν έφυγε κάτω με το αμάξι…», λέει η μητέρα της 28χρονης.

«Είχε ταχύτητα»

Ειδικοί από την Τροχαία Χανίων, που εξέτασαν για πρώτη φορά το μοιραίο Ι.Χ., προέβησαν σε μια καθοριστική αποκάλυψη. «Το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε να έχει περασμένη τη 2η ταχύτητα. Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το όχημα ήταν εν κινήσει. Αν πάλι υποθέσουμε πως ήταν ακινητοποιημένο, δεν είναι δυνατό να κινηθεί ή να τσουλήσει, ακόμα και αν λυθεί το χειρόφρενο. Οι έρευνές μας δεν θα σταματήσουν μέχρι να λάμψει όλη η αλήθεια. Αναμένουμε τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς και άλλα αποκαλυπτικά στοιχεία», τονίζει στην «R» ο δικηγόρος της οικογένειας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης. Το μοιραίο συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, όταν οι δύο νέοι βρέθηκαν στη θέση Βαθύ Σέλι στη Γαύδο, για να θαυμάσουν τη θέα. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το αυτοκίνητο με το ζευγάρι βρέθηκε μέσα σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων. Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι βγήκε από το όχημα, σκέπασε με μια κουβέρτα την Κορίνα που πονούσε από τα τραύματά της και στη συνέχεια ανέβηκε μετά από μισή ώρα τη χαράδρα για να «πιάσει» σήμα και να καλέσει με το κινητό του βοήθεια. «Στις 5:53 κάλεσα το 166, έδωσα το στίγμα μας, ζήτησα αεροδιακομιδή, πήρα και τον γιατρό της Γαύδου, που ήρθε μετά από 10 λεπτά», λέει ο Π. Γασπαράκης. «Τα ευρήματα αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του. Η αξιοπιστία του δεν είναι δεδομένη. Φέρει μόνο επιδερμικούς τραυματισμούς, ο γκρεμός είχε κλίση 90 μοίρες και μόνο με σχοινιά γίνεται ανάβαση», αναφέρει στην «R» o κ. Σκαμπαρδώνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

Τροχαίο στη Γαύδο: Σοκάρει ο ιατροδικαστής για τα τραύματα της Κορίνας