Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Κ. Δαμαβολίτης για την αναγόρευση του H. Richter σε επίτιμο καθηγητή

Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης με ανακοίνωση του αναφέρει ότι το κύρος του Πανεπιστήμιου Κρήτης έχει θιχτεί από απερίσκεπτες ενέργειες που έγιναν χωρίς να ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που διαμορφώνουν το πεδίο αυτή τη στιγμή.

Συνεχίζοντας παραθέτει μία σειρά από ζητήματα που προέκυψαν μετά την αναγόρευση του H. Richter σε επίτιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης. «Απ ό τη μια, διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ από την άλλη, έχουμε τέτοιου είδους ενέργειες που είναι ύποπτες και εύκολα μπορεί να τις εκμεταλλευτεί η άλλη πλευρά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Έπειτα προσθέτει ότι υπάρχει «ένα θεσμικό κενό το οποίο πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα. Η βράβευση δεν έγινε από σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης καθολικά, αλλά από ένα τμήμα μιας σχολής του Πανεπιστημίου. Για αυτό θα έπρεπε να υπάρχει ιεράρχηση και φιλτράρισμα από το συγκεκριμένο τμήμα στη σχολή και εν συνεχεία στις πρυτανικές αρχές, για τη σωστή κρίση και αξιολόγηση τέτοιων ζητημάτων. Δεν πρέπει να απολογείται ένα ολόκληρο Πανεπιστήμιο για τις ενέργειες ενός καθηγητή ή ενός τμήματος».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε δημοτικό αστυνομικό από... "μαινόμενο" πολίτη! (βίντεο)

γιάννης κανναβάκης

 

Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ πολίτη και δημοτικού αστυνομικού. Ο δημοτικός αστυνομικός Γιάννης Κανναβάκης μαζί με συνάδελφό του, κατέβηκαν χθες το μεσημέρι από το υπηρεσιακό όχημα έξω από τη Λότζια, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται καθημερινά.

Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν πολίτη, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό με τα δυο του χέρια και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές!

Παρενέβησαν ο συνάδελφός του καθώς και ένας καταστηματάρχης, προκειμένου να τον γλιτώσουν από τα χέρια μαινόμενου πολίτη, ο οποίος φώναζε και έβριζε για "μπατσοαστυνομία", "σύστημα" και το "εμβόλιο" και εκλήθη η αστυνομία.

Όπως είπε στο ekriti ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, στον δράστη είχε βεβαιωθεί πριν από μέρες, πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μάλλον λειτούργησε ως "κόκκινο πανί".

Ο κ. Παττακός καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του δημοτικού αστυνομικού.

Με εντολή Εισαγγελέα ο δράστης οδηγήθηκε σε ψυχιατρική δομή, ενώ ο Γιάννης Κανναβάκης που ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά, έμεινε μέχρι αργά στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Μεθαμφεταμίνη και κοκαϊνη στα σπίτια των δύο φίλων

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι εργαζόμενοι του κοινωνικού συσσιτίου

Το Ηράκλειο... παλιά! - Ένα υπέροχο βίντεο - αναδρομή στο παρελθόν