Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμαρχος μοίρασε τους επαίνους στη νεανική χορωδία του Δήμου

epenoi.jpg

Με τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, τον μαέστρο της κ. Γιάννη Ιδομενέως, τον πιανίστα κ. Νίκο Κοκκίνη αλλά και με τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γονέων συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να τους συγχαρεί για τα δύο αργυρά μετάλλια που κέρδισαν στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Διαγωνιστικού Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε η Interkultur. 
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τα παιδιά της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου και αφού τα ευχαρίστησε για την τιμή που έκαναν στην πόλη, τους έδωσε επαίνους για την εντυπωσιακή τους παρουσία στην Καλαμάτα.

epenoi2.jpg

epenoi2.jpg, by gpapadakis

epenoi3.jpg

epenoi3.jpg, by gpapadakis

epenoi4r.jpg

epenoi4r.jpg, by gpapadakis

epenoi5.jpg

epenoi5.jpg, by gpapadakis

epenoi6.jpg

epenoi6.jpg, by gpapadakis

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών διήρκησε 4 ημέρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, συμμετείχαν 39 χορωδίες, 1500 χορωδοί,  από 14 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Ανάμεσά τους και η Νεανική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της και απέσπασε 2 Αργυρά Μετάλλια στις 2 κατηγορίες που διαγωνίστηκε: όμοιων και μικτών φωνών. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντική ήταν η συμβολή των παιδιών της χορωδίας, του μαέστρου κ. Γιάννη Ιδομενέως, του πιανίστα κ. Νίκου Κοκκίνη, του Συλλόγου Γονέων της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, της ΔΗΚΕΗ  αλλά και όλων όσοι στήριξαν την σπουδαία αυτή προσπάθεια. 

Κρήτη

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Περιμένω ακόμα και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη

γιώργος σουρβίνος

Στη δίνη του τρίτου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Κρήτη και το Ηράκλειο, όπου σε εφαρμογή έχουν τεθεί τα νέα αυστηρά μέτρα προστασίας ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά στην κοινότητα.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν άλλη χαλάρωση, καθώς ήδη το σύστημα υγείας σε τοπικό επίπεδο δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Ο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο υποχρεώνει σε συνεχείς αναδιατάξεις δυνάμεων, μεταφορά κλινικών και διάθεσης ολοένα και μεταλύτερου αριθμού κρεβατιών ΜΕΘ, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.

Παράλληλα, ο παράγοντας που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση είναι η βρετανική μετάλλαξη του ιου, η οποία κυριαρχεί σε ολόκληρη την Κρήτη.

Η μετάλλαξη αυτή, είναι πιο μεταδοτική και επιθετική, με τους ειδικούς να προειδοποιούν και να απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 2.219, νέα κρούσματα κορωνοιού και 35 καταγεγραμμένους θανάτους από τη νόσο

Στην Κρήτη καταγράφηκαν 69 νέες μολύνσεις και από αυτές οι 34 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, 19 στα Χανιά, 15 στο Ρέθυμνο και μία στο Λασίθι.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Σουρβίνο, που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανώλη Αργυράκη, το βρετανικό στέλεχος που έχει εκτοπίσει, όπως είπε, οποιοδήποτε άλλο στην Κρήτη, είναι πολύ πιο μεταδοτικό απο οποιοδήποτε άλλο, γεγονός που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τη διασπορά.

“Δεν κάνει καμία διάκριση ο ιός, σε καμία ηλικία και σε κανένα φύλο. Επιπλέον, σχεδόν όλοι όσοι έχουν νοσήσει, έχουν παραδεχτεί ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μετείχαν σε κάποια συνάντηση, ή σε κάποια συνάθροιση”, τόνισε ο καθηγητής.

Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει ακόμη και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη το επόμενο διάστημα, και πανελλαδικά θα συνεχιστεί το τετραψήφιο νούμερο των καθημερινών μολύνσεων…

Κάμψη αναμένει, όπως είπε, μετά την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου με την αποκλιμάκωση να είναι πλέον πιο αργή…

Σε αυτό, όπως εξήγησε, συμβάλει και το γεγονός ότι η Κρήτη, σε γενικές γραμμές είναι πιο πίσω σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Πώς "χτύπησε" η ΕΛ.ΑΣ την εγκληματική ομάδα

Κρήτη: Η θάλασσα υποχωρεί - Οι κάτοικοι ανησυχούν! (φωτογραφίες)

Στρατιωτική θητεία: Η απόφαση για τρίμηνη αύξηση