Κρήτη

Ηράκλειο

Ο γύρος της Κρήτης με μία μοτοσυκλέτα !!

Αν το Σαββατοκύριακο δείτε στις διαδρομές σας ένα .. κομβόι μοτοσικλετιστών να ξέρετε πως είναι για καλό σκοπό. Είναι φιλοξενούμενοι του GSmotoclub.gr, άνθρωποι που αγαπούν τις βόλτες με την μοτοσυκλέτα και θεωρούν το όχημά τους τρόπο ζωής, σέβονται τους κανόνες οδήγησης και τους αρέσει το .. αεράκι στο πρόσωπο. Το τριήμερο από τις 22 μέχρι τις 25 Μαρτίου θα τους διακρίνετε εύκολα: είναι πολλοί, κινούνται οργανωμένα σε ομάδες και μετέχουν στην Παγκρήτια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών στο Ηράκλειο με συμμετοχή ταξιδευτών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης είναι η οργάνωση και πραγματοποίηση εκδρομών στην Κρήτη προκειμένου -όπως δελεαστικά αναφέρουν στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές "να απολαύσουμε με ασφάλεια το Ανοιξιάτικο περιβάλλον με τα αρώματα της Κρητικής Γης, να γευτούμε την κρητική κουζίνα και να προσφέρουμε απλόχερα την Κρητική φιλοξενία σε όλους όσους μας ακολουθήσουν"..

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραημέρου της διοργάνωσης:

Σάββατο 22 Μαρτίου:

Άφιξη στο Ηράκλειο των φίλων, από την υπόλοιπη Ελλάδα, τακτοποίηση τους σε ξενοδοχείο, διάλειμμα για καφέ και αναχώρηση για Χανιά στις 09:30 από το café Everest στον κόμβο του Γιόφυρο. Η διαδρομή, είναι Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Βρύσες – Χανιά και η άφιξη υπολογίζεται στις 13:00. Εκεί θα πραγματοποιηθεί υποδοχή από τους Φίλους μοτοσυκλετιστες του GSmotoclub.gr των Χανίων με παραδοσιακά χανιώτικα εδέσματα  στους τάφους των Βενιζέλων. Θα ακολουθήσει στάση και περιήγηση στην Παλιά πόλη των Χανίων. Ακολουθώντας έπειτα την παραλιακή διαδρομή προς δυτικά και δια μέσου των οικισμών   Πλατανιά, Πατελάρι, Φουρνέ, Μεσκλά,, άφιξη στο Ιστορικό Θέρισο και στην παραδοσιακή ταβέρνα του Λεβεντογιάννη. Το βράδυ, επιστροφή στο Ηράκλειο.

Κυριακή 23 Μαρτίου:

Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 με συμμετοχή μοτοσικλετιστών από όλη την Κρήτη, με απαραίτητη προϋπόθεση την χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό. Φωτογράφιση και αναχώρηση στις 12:30 ακολουθώντας την διαδρομή , Πλατεία Ελευθερίας , Μποφόρ, Παραλιακή προς Γιόφυρο ,ΠΑΓΝΗ , Σταυράκια , Πυργού ,Κάτω Ασίτες , Ιερά Μονή Γοργολαϊνη ,Κρουσώνα , Γάζι , Αλμυρό ποταμό , Ροδιά για να φτάσουν στην ταβέρνα «Το Ρόδι».

Δευτέρα 24 Μαρτίου:

Συνάντηση στης 9:30 στο café  Γρηγόρης στην Λ.Καζαντζίδη και αναχώρηση στις 10:00 για μια ακόμη εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί,  είναι Ηράκλειο, Γούβες, Καλό Χωριό, Καστέλι, Κασταμονίτσα, Αμαργιανό, Γεράκι, Μάρθα, Κερατόκαμπος, Βιάνος, Έμπαρος, Οροπέδιο  Λασιθίου με κατάληξη στο Ψυχρό για μεσημεριανό στην παραδοσιακή Ταβέρνα του Ταξίαρχου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Ηράκλειο δια μέσω Αγίου Νικολάου.

Τρίτη 25 Μαρτίου:

Συνάντηση στης 9:30 στο καφέ Everest στο Γιόφυρο  και αναχώρηση στις 10:00 για μια ακόμα εκδρομή. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Ηράκλειο, Ανώγεια, Οροπέδιο Νίδας, επιστροφή στα Ανώγεια , σπήλαιο Ζωνιανών και Γαράζο. Μεσημεριανό στην ταβέρνα «Ταλαία Όρη». Ακολουθεί επίσκεψη στο Μοναστήρι του Βοσσακου από την παλιά εθνική οδό προς Δροσιά (Γενί Γκαβέ), Δαμάστα, Μάραθος και επιστροφή στο Ηράκλειο.

Για να μπορέσετε να ακολουθήσετε στις παραπάνω διαδρομές και για την αποφυγή ατυχημάτων θα εφαρμοστούν αυστηρά τα ακόλουθα:

Υποχρεωτική η χρήση κράνους από οδηγό και συνοδηγό.

Σε κάθε βόλτα θα υπάρχει αρχηγός και σκούπα, οι οποίοι θα έχουν και την όλη ευθύνη . Λόγω της μεγάλης συμμετοχής που αναμένεται, θα τηρηθούν αυστηρά όροι και κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, έτσι ώστε όλοι να ευχαριστηθούν ένα όμορφο τετραήμερο.
'Όπου κριθεί από τους διοργανωτές σκόπιμο , θα υπάρχει διαχωρισμός σε μικρότερα γκρουπ, με διαφορετικούς αρχηγούς για καλύτερο έλεγχο της ομάδας.
Αν κάποιοι φίλοι θελήσουν στον ελεύθερο χρόνο να οδηγήσουν λίγο παραπάνω ή να επισκεφτούν και κάποιο άλλο μέρος ή κάποιο άλλο χώρο, θα υπάρχει πάντα κάποιος να τους δώσει οδηγίες ή και να τους συνοδέψει. Απλά να μας το αναφέρουν .

Περισσότερα για το πρόγραμμα του 4ημέρου και δηλώσεις συμμετοχής στο

 GSmotoclub.gr /Επίσημες συναντήσεις Εκδηλώσεις /Παγκρήτια Συνάντηση GSmotoclub.

Η εγγραφή και η συμμετοχή όσων επιθυμούν στο GSmotoclub.gr είναι εντελώς δωρεάν     

Κρήτη

Κρήτη - Χριστούγεννα: Να νιώσουν το εορταστικό κλίμα περιμένουν έμποροι και καταναλωτές

φωτο αρχείου

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μπορεί να πλησιάζουν η πανδημία όμως έφερε τα πάνω κάτω και στην τοπική αγορά αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε και ποια καταστήματα θα ανοίξουν και για πόσες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση όμως κορωνοϊός έχει προκαλέσει μεγάλη ανασφάλεια στις εμπορικές επιχειρήσεις του Ηρακλείου και των άλλων περιοχών της Κρήτης με τους καταστηματάρχες να αγωνιούν για την επόμενη ημέρα.

Το πλήγμα ακόμη μεγαλύτερο για τα καταστήματα της εστίασης και τα καφε μπαρ αφού γι αυτό τον κλάδο δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση και ακόμη ποιο δύσκολη η επαναλειτουργία τους.

Για τα εμπορικά καταστήματα η επαναλειτουργία τους, πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες κοντά στις γιορτές μπορεί να φέρει καταναλωτική κίνηση για όλες τις άλλες επιχειρήσεις προδιαγράφεται μια μαύρη περίοδος.

Ετοιμάζουν τις βιτρίνες τους

Οι έμποροι του Ηρακλείου πάντως αισιοδοξούν πως, αν και οι καταναλωτές είναι μουδιασμένοι  για τις φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές τους, τα πράγματα θα πάνε τελικά πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και γι αυτό το λόγο ετοιμάζουν τις Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες τους. 

 Γενική εκτίμηση πάντως του εμπορικού κόσμου είναι  πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές και οι πόλεις θα ντύνονται Χριστουγεννιάτικα, η ψυχολογία των καταναλωτών θα αλλάξει αν και παρατηρείται καθυστέρηση στον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ενώ μάλλον δεν προβλέπεται η πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Έρχεται "ζεστό" χρήμα

Σε κάθε περίπτωση ως και τις παραμονές των Χριστουγέννων θα γίνει η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων, δώρων και του κοινωνικού μερίσματος και άλλων επιδομάτων ενώ και η επιστρεπτέα προκαταβολή δίνει μικρή ανάσα και σε τοπικό επίπεδο.

Οι επιχειρηματίες αναμένουν με αγωνία την εορταστική περίοδο για να εισρεύσει στα ταμεία τους «ζεστό» χρήμα και να καλύψουν τις ανάγκες τους , την ώρα που τονίζουν ότι και φέτος θα υπάρχουν προϊόντα και επιλογές για όλα τα «βαλάντια».