Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Γ.Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Τιμούμε σήμερα τη γυναίκα και την πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία.

Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία για να εκφράσουμε τη βαθιά μας  εκτίμηση και το σεβασμό, σε όλες τις γυναίκες που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες κατάφεραν  να κατακτήσουν τη θέση που από το ρόλο τους δικαιούνται στην κοινωνία και την πολιτεία.

Στη ζωή του Ηρακλείου, η Γυναικεία παρουσία δίδει δυναμικά το παρών, σε όλους του χώρους και σε όλα τα επίπεδα, διευρύνοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές.

Νέες γυναίκες, εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, επιστήμονες, σύζυγοι συμμετέχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Ηράκλειο, μα πιο ανθρώπινη κοινωνία και πόλη.

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου τιμά και σέβεται το ρόλο και τη δράση της γυναίκας και συμπαρίσταται στον αγώνα της για πλήρη ισότητα των δυο φύλων παρέχοντας της κάθε διευκόλυνση που μπορεί και που θα της επιτρέψει να ασκήσει με τον καλύτερο τρόπο το σύνθετο ρόλο που της έχει εμπιστευθεί  η φύση».

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης - σεισμός: Εκτός Στεγαστικής Συνδρομής το 70% των διαμερισμάτων του νομού Ηρακλείου

Σωκράτης Βαρδάκης

Το 70% των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Βαρδάκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./16446/Α325/2021 - ΦΕΚ 4646/Β/7-10-2021, προβλέφθηκε η οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών, σε κτίρια από τους σεισμούς της 24ης Ιουλίου και 27ης Σεπτεμβρίου 2021, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλη όμως είναι η απογοήτευση, αφού περιοχές των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων Γόρτυνας, Φαιστού, Χερσονήσου και ολόκληρες ο Δήμος Βιάννου, της Περιφέρειας Κρήτης, δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω Κ.Υ.Α., δήμοι που σημειωτέον κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χουλιάρας για Αρκαλοχώρι: Οι σεισμοί θα συνεχιστούν για μήνες

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Έφτασαν οι πρώτες προκάτ αίθουσες στο Γυμνάσιο (φωτο)

ESPA BANNER