Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης

βασιλης λαμπρινος

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, σε δήλωσή του για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης αναφέρει:

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Με αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Άνδρες, γυναίκες, κάθε ηλικίας, παρακινημένοι από πατριωτισμό, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, σε άνισες μάχες απέναντι σε κατακτητές επαρκώς εξοπλισμένους, ανέλαβαν, με ανυπολόγιστες θυσίες, τον αγώνα εκείνων των χρόνων.

Σήμερα οι εκφραστές του Φασισμού αναδύονται και πάλι στον ευρωπαϊκό χώρο, εκεί όπου υπάρχουν ζητήματα μεταναστευτικά, φτώχεια, ανεργία, πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις, παραμερισμένα τμήματα του πληθυσμού. Χρέος των δημοκρατικών πολιτών και όσων γνωρίζουν τα καταστροφικά επακόλουθα των μεθόδων και των ιδεών του Φασισμού, είναι να αντισταθούν στην επέκταση του φαινομένου αυτού.

Χρέος μας, επίσης, είναι να εμπνευστούμε από τους αγώνες των Ελλήνων της Αντίστασης, και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τωρινούς δύσκολους καιρούς, με ομοψυχία, θάρρος, και διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER