Κρήτη

Ηράκλειο

Ούτε οι συνταξιούχοι μένουν αμέτοχοι στα χημικά!

Η ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου δεν μένει αμέτοχη όσον αφορά την υδρόλυση των χημικών ανοικτά της Κρήτης. Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν την καταδίκη τους για αυτήν την κίνηση και απαιτούν τα αυτονόητα για να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος!

"Ξεκίνησε σήμερα η εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα, από το αμερικανικό πλοίο «Cape Ray», το οποίο εδώ και μέρες έχει αναχωρήσει για τα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Παρά τη διεθνή κατακραυγή και το κύμα αντιδράσεων τόσο στην Κρήτη όσο και σε πολλές περιοχές όλης της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ υλοποιούν την λεγόμενη υδρόλυση που θα έχει σαν αποτέλεσμα η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η περιοχή της Κρήτης να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον."

 "Καταδικάζουμε για μια ακόμα φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσπάθεια απόρριψης των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της περιοχής μας." και απαιτούν "να σταματήσει τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου", την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις, το κλείσιμο της Σούδας και όλων των στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 37 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά 37 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 12/06, σε συνολικά 591 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν 18 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid19.

11 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 8 στο Ρέθυμνο, ενώ δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα στο Λασίθι 

Ειδήσεις σήμερα 

Έρευνα - Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμένοι νεφροπαθείς αναπτύσσουν αντισώματα

Κορωνοϊός και διαβήτης: Πώς συνδέονται

Σκέτσος: Τέλος το υποχρεωτικό self-test για τους εμβολιασμένους