Κρήτη

Ηράκλειο

Οι συνταξιούχοι Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας για τα δικαιώματα τους

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας για να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το νέο πακέτο απαιτήσεων από την Ευρ. Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ είδε το φως της δημοσιότητας μετά την τελευταία συνάντηση της κυβέρνησης μαζί τους. Από αυτό φαίνεται καθαρά ότι η τρόικα όσο τρώει τις σάρκες του φτωχοποιημένου λαού με τις ευλογίες της κυβέρνησης ( άσχετα με τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της) τόσο της ανοίγει η όρεξη να πετσοκόψει ακόμα περισσότερο δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Από το εξωτερικό, που έγινε η συνάντηση, μας έρχονται τα μαντάτα για κατάργηση του ΕΚΑΣ, παραπέρα πάγωμα για άλλα 2 χρόνια στις από το 2008 παγωμένες και «κουρεμένες» συντάξεις μας, 6.500 αντί για 4.500 ένσημα για συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου, 20% μείωση στις συντάξεις του ΟΑΕΕ κ.α. Οι απαιτήσεις των εκπρόσωπων του κεφαλαίου και προθυμία της Κυβέρνησης για την εφαρμογή μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Πρόκειται για βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μάαστριχτ και Λευκή Βίβλος της Ευρ. Ένωσης στρώνουν για ακόμα μια φορά το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων και όχι μόνο στη Χώρα μας.

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα λόγο να πέφτουν θύματα αυτών των πολιτικών. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας τάζουν από δεξιά και αριστερά. Απαιτούμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα :

• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ
• ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
• ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΩΝ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΏΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
•ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΟΥΘΡΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
• ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
• ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΘΕΡΑΠΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ 

Ο αγώνας μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων μας αιτημάτων και την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών θα συνέχιση αταλάντευτα. Δεν έχουμε άλλες επιλογές !!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Τροχαίο με εγκλωβισμό - Στο νοσοκομείο ένα άτομο

τροχαίο εγκλωβισμός

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μετά τη μία τα ξημερώματα στους Αρμένους Ρεθύμνου, μετά από τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό ενός ατόμου το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.