Κρήτη

Ηράκλειο

Οι Σαμαρείτες του Ηρακλείου στους παγκόσμιους αγώνες Motocross στην Αθήνα

σαμαρειτες ηρακλειο αγωνες Motocross

Στις 12 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα o παγκόσμιος αγώνας freestyle Motocross με την ονομασία X Fighters 2015 στο πλαίσιο του Red Bull X Fighters World Tour 2015.

O αγώνας διεξήχθη στον επιβλητικό και με αυξημένη φυσική δυσκολία χώρο του Λατομείου Μαρμάρου Διονύσου Αττικής.

Την υγειονομική κάλυψη των 12 παγκόσμιων αθλητών και των 8.000 θεατών ανέλαβε το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Νέας Σμύρνης με την πολύτιμη συνδρομή Εθελοντών Σαμαρειτών από την Κόρινθο, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Συνολικά, έλαβαν μέρος 80 Εθελοντές, 8 Ιατροί, 6 ασθενοφόρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εθελοντές Σαμαρείτες που είχαν αναλάβει την κάλυψη των αθλητών, βρέθηκαν στο χώρο του Λατομείου για ένα συνεχόμενο τριήμερο πριν τον αγώνα, προκειμένου να καλύψουν τις προπονήσεις και τους χρονομετρημένους αγώνες .

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου συμμετείχε στην κάλυψη με 6 εθελοντές και ευχαριστεί τους συναδέλφους από το Περιφερειακό τμήμα της Νέας Σμύρνης για την άψογη φιλοξενία καθώς και την εταιρεία ΑΝΕΚ/Superfast για την σημαντική συμβολή τους στην μετακίνηση των εθελοντών μας.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Με εισαγγελική εντολή σε δομή, παιδάκι 2,5 ετών - Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς

παιδάκι

Στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε την Παρασκευή, με Εισαγγελική εντολή, παιδάκι 2,5 ετών από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την "Ανατολή", η εντολή του Εισαγγελέα δόθηκε λόγω παραμέλησης από το οικογενειακό του περιβάλλον, με την επιμέλεια να αφαιρείται προσωρινά από τους γονείς του και να δίδεται σε κοινωνική δομή-ίδρυμα του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μικρό, ηλικίας 6 μηνών, αδελφάκι του εν λόγω παιδιού, ήδη βρίσκεται στην ίδια δομή, αφού προ ημερών αυτό είχε μείνει για πολλές ώρες νοσηλευόμενο μόνο του στο ΠΑΓΝΗ, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό προσωπικό εκεί να κινητοποιηθεί και να εκκινήσουν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί το παιδί στη δομή.

Ακολούθησε έρευνα από την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ιεράπετρας, που διεπίστωσε ότι και το άλλο παιδί της οικογένειας ζούσε παραμελημένο και όχι σε ασφαλές και κατάλληλο περιβάλλον.

Το 2,5 ετών παιδί παραμένει στην Παιδιατρική κλινική, υπό συνεχή αστυνομική παρακολούθηση, προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να μεταφερθεί στη συνέχεια στη δομή στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα που άφησε το παιδί του στην χαρτόκουτα

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

ESPA BANNER