Κρήτη

Ηράκλειο

Οι οικοδόμοι του Ηρακλείου στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΕΤ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ που απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των αποδοχών τους. 

Είμαστε βέβαιοι ότι παρά τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, τους εκβιασμούς και τις απειλές, θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα να υπερασπίζονται τη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Η πείρα δείχνει ότι ο μόνος δρόμος, για να μπουν εμπόδια στην επίθεση της εργοδοσίας, για να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα και να υπάρξουν αποτελέσματα που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους, είναι ο δρόμος του ταξικού αγώνα. 

Αντίθετα, η υποχώρηση απέναντι στις απαιτήσεις της εργοδοσίας φέρνει τους εργάτες μπροστά σε νέους εκβιασμούς, σε νέες απώλειες δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Το παράδειγμα των εργαζομένων στη χαλυβουργία του Βόλου δείχνει ότι με την υποχώρηση δε γλιτώνεις τα χειρότερα. Φανερώνει πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν έχουν "ευαισθησίες", πως ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και συνεχώς θα επιδιώκουν νέες "θυσίες" από τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ  να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Να μην υποταχτούν σε αυτούς που τους καλούν σε συμβιβασμό με την εργοδοσία. Που τους υπόσχονται ότι η εργοδοσία θα τους ανταμείψει σε βάθος χρόνου, αν μείνουν "φρόνιμοι" και "καλά" παιδιά.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων της ΑΓΕΤ να μη σκύψουν το κεφάλι απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας. 

Στέλνουμε μήνυμα ότι μπορούν να υπολογίζουν στην σταθερή ταξική συμπαράσταση των οικοδόμων και των εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα. 

Κρήτη

Χανιά

ΔΕΥΑΧ: Διακοπή νερού στην περιοχή Πιθάρι

διακοπή νερου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ενημερώνει ότι την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 από ώρα 8:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού σε τμήματα της περιοχής Πιθάρι της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου.

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί για τις αναγκαίες εργασίες διασύνδεσης νέου αγωγού ύδρευσης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σημειώνεται ότι η διακοπή είναι πιθανό να περιορισθεί χρονικά, σε περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, επομένως όλο αυτό το διάστημα τα δίκτυα ύδρευσης θα θεωρούνται υπό πίεση.

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός - Οροπέδιο Λασιθίου: Rapid test σε Τζερμιάδο, Καμινάκι και Αγ. Γεώργιο

ΟΑΚ: Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στον κόμβο των Μουρνιών

Κέντρο Ηρακλείου: Εγκαίνια στο νέο σημείο διεξαγωγής rapid test