Κρήτη

Ηράκλειο

Οι Διαπεριφερειακές συνεργασίες σε συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών τουρισμού

bamiedakis_sinantisi.jpg

Την θέληση τους να κάνουν πράξη την Διαπεριφερειακή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού-ανάπτυξη εξέφρασαν οι  αρμόδιοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες απ' όλη την χώρα στην πρώτη τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Η συνάντηση εργασίας έγινε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος Ηλία Σανίδα παρόντος  του Γεν . Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργου Τζιάλλα που εκπροσώπησε το Υπουργείο.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε το Υπουργείο και ο ΕΟΤ αναλαμβάνουν συντονιστικό ρόλο και θα γίνονται συχνά στις έδρες των Περιφερειών ανάλογες συναντήσεις  Διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Στην πρώτη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών τουρισμού συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η Διαπεριφερειακή συνεργασία και οι σχετικές δράσεις, η δημιουργία κέντρων περιφερειακής πληροφόρησης, τα μέτρα αντιμετώπισης της μείωσης του εγχώριου τουρισμού, οι προϋποθέσεις για μείωση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προτάσεις προγραμμάτων τουριστικής προβολής, προβλήματα υποδομών, θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αξιοποίηση ΕΣΠΑ .

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε : "Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του συναδέλφου από τη Στερεά Ελλάδα, η οποία θα καθιερωθεί και θα επαναλαμβάνεται συχνά σε κάθε Περιφέρεια. Όλες οι Περιφέρειες έχουμε διαφορετικά τουριστικά χαρακτηριστικά, αλλά κοινούς προβληματισμούς και αναπτυξιακούς στόχους.

Με συνέργειες και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και να αναδείξουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα της χώρας μας, αξιοποιώντας Εθνικά και Ευρωπαϊκά κονδύλια. Πολύ ουσιαστική σε αυτή την προσπάθεια είναι η συνεργασία και ο συντονιστικός ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ."
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Τίμησε τον αντιστασιακό Ιωάννη Ανδρεαδάκη

Ονοματοδοσία - Γάζι

Σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Μαλεβιζίου τίμησε τον Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη με την ονοματοδοσία οδού στην Τοπική Κοινότητα Γαζίου, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Βουλευτών, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακών συμβούλων Αντιδημάρχων του Δήμου Μαλεβιζίου του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαζίου, Δημοτικών Συμβούλων και μελών της οικογένειας Ανδρεαδάκη.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος ενώ στον Ιωάννη Ανδρεαδάκη αναφέρθηκε με την ομιλία του ο ιστορικός – συγγραφέας Μιχαήλ Παπαηλιάκης.

«Η δύναμη της ψυχής είναι το θεμέλιο της ελευθερίας. Με αυτή τη δύναμη ο Ιωάννης Ανδρεαδάκης του Δράκου πορεύτηκε 95 χρόνια, αλλά στην ουσία έζησε πολλές ζωές.

Έγινε σύμβολο αγώνα για την πίστη στις ιδέες και στα ιδανικά της πατρίδας και της ελευθερίας. Άφησε πίσω του διδάγματα διαχρονικά για τον τόπο μας, για την πατρίδα και την ενότητα.

Σήμερα τιμούμε έναν πραγματικό αντάρτη, έναν ήρωα.» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Την ονοματοδοσία είχε αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου το 2018 έπειτα από πρόταση της Κοινότητας Γαζίου

Η οδός Ιωάννη Δράκου Ανδρεαδάκη είναι η πρώτη κάθετος στην οδό Μητσοτάκη αμέσως μετά τη γέφυρα του Ξηροπόταμου προς Αμμουδάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει! - Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ και ΕΚΑΒ

Κρήτη: Άνοιξαν οι κάλπες στους Δικηγορικούς Συλλόγους

 

 

ESPA BANNER